Gamă completă de acte false pe piaţa neagră din Iaşi. Producţia era dirijată de un lider al clanului Corduneanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua condusă de Silviu Corduneanu (38 de ani), cumnatul lui Costel şi Adrian Corduneanu, se specializase în falsificărea actelor, a bonurilor de transport pentru persoane cu handicap şi pensionari şi ştampilelor. Trei dintre tinerii folosiţi la distribuirea documentelor au fost duşi cu cătuşe, pe 14 august, în faţa judecătorilor.

Procurorii DIICOT Iaşi au propus arestarea lui Ştefan Condurache, Cătălin Casius Chirilă şi Valentin Botnari pentru aderare la un grup infracţional organizat, fals şi înşelăciune. Tribunalul Iaşi a decis, pe 14 august, ca tinerii să fie cercetaţi în stare de libertate şi le-a interzis să părăsească ţara. „Am declarat recurs", a precizat Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT Iaşi. Liderul reţelei, suspectat şi de trafic de droguri, a fost arestat la începutul lunii august.

Potrivit anchetatorilor, Silviu Corduneanu efectua la comandă documente de identitate false, contracte de muncă  şi adeverinţe de venit necesare obţinerii de credite bancare, dar şi „tichete restaurant" şi tichete de transport pentru persoane cu handicap şi pensionari  De execuţia propriu-zisă a documentelor s-ar fi ocupat în special Andrei Iulian Tîrnoveanu (39 de ani), dar uneori şi Octavian Horobeţ (31 de ani) . Însă, procurorii susţin că, Condurache, Chirilă şi Botnari se ocupau de distribuirea actelor.

Membru al clanului Corduneanu, la cârma unei reţele de trafic de droguri impresionante. Procurorii au găsit ogoare întregi de cannabis în două sate din Iaşi VIDEO

Condurache Ştefan (48 de ani) identifica la rândul său mai mulţi operatori de transport de maxi-taxi din zona Moldova cărora le distribuia tichetele de transport contrafăcute contra unor mari sume de bani, care sunt ulterior împărţite cu Corduneanu Silviu. De distribuţia tichetelor restaurant contrafăcute se ocupau Chirilă Casius şi Botnari Valentin. Aceştia le vindeau la diferite persoane, care ulterior le puneau în circulaţie pe raza municipiului Iaşi", se precizează în propunerea de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor DIICOT,  o altă ramură a grupării condusă de Silviu Corduneanu se ocupa şi de traficul de droguri de mare risc. Membrii reţelei înfiinţat două culturi de canabis în localităţile Butea şi Comarna. Drogurile erau apoi vândute în Iaşi. Printre cei cercetaţi de procurori se numără şi câţiva copii de bani gata.

Fiul directorului de la Filarmonica Iași, audiat alături de un membru al clanului Corduneanu într-un dosar de trafic de droguri UPDATE

La începutul acestei luni, DIICOT Iaşi a propus arestarea preventivă a lui Mihai Silviu Corduneanu, Ion Marius Doboş, Ştefan Octavian Horobeţ, Andrei Târnoveanu şi Cezar Marin. Tribunalul Iaşi a dispus arestarea tinerilor, pe 4 august, pentru 29 de zile.

Cumnatul Cordunenilor, lăsat liber

Iaşi: Clanul Corduneanu a fost pus în libertate (UPDATE)

Iaşi: Membru al clanului Corduneanu scăpat de 3 ani de închisoare

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite