Furt milităresc. Doi caporali au furat benzina unităţii cu bidoanele, în timpul serviciului. Ce sancţiune au primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri caporali din Iaşi au ajuns în vizorul legii după ce au sustras din unitate o cantitate mare de combustibil. Faptele celor doi ar fi fost comise în timpul serviciului, ei fiind condamnaţi cu suspendare, de Tribunalul Militar.

Mihai Andrieş şi Dumitru Stoian au primit pedepse de câte un an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, decizia nefiind definitivă. Conform motivării sentinţei, fapta celor doi caporali a avut loc în noaptea de 21 martie 2013. Atunci, Andrieş era de serviciu pentru o perioadă de 24 de ore, însă a părăsit perimetrul de patrulare, respectiv locul unde ar fi trebuit să se afle, a sărit gardul ce înconjoară unitatea şi a mers la maşina personală. Din vehicul a luat 12 bidoane de 25 de litri şi un bidon de 5 litri, pe care le-a dus în încăperea în care se afla centrala termică. Acolo, în aproximativ jumătate de oră, Dumitru Stoican a umplut recipientele cu benzină, după ce a deşurubat racordul de la unul dintre cazane.

„Cei doi coinculpaţi au dus, împreună, cantitatea de combustibil, depozitată în recipientele identificate, prin părăsirea serviciului şi locurilor în care trebuiau să se afle, la gardul interior, din plasă de sârmă, de delimitare a perimetrului parcării interioare a U.M. Inculpatul cap.rez. Andrieş Mihai a sărit gardul, în zona parcării interioare, iar inculpatul cap.rez. Stoian Adrian Dumitru, i-a dat câte un recipient, plin cu combustibil, peste gard“, se arată în motivarea primei instanţe.

Ulterior, după ce au pus bidoanele cu benzină în maşină, cei doi militari s-au întors la posturi. A doua zi dimineaţă, „prada“ lor a fost descoperită, iar comandantul unităţii a formulat plângere la Parchetul Militar. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite