FOTO În numele tatălui. Cum se lăuda fiul unui om politic în timp ce fugărea un taximetrist cu pistolul în mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Manolache a stat 24 de ore în arest fiind ulterior eliberat în urma unei decizii a Judecătoriei Iaşi. Foto: Ionuţ Benea
Ştefan Manolache a stat 24 de ore în arest fiind ulterior eliberat în urma unei decizii a Judecătoriei Iaşi. Foto: Ionuţ Benea

Băiatul şefului UNPR Iaşi, Mircea Manolache, a petrecut 24 de ore în arest după ce a urmărit cu maşina un taximetrist şi a împuşcat un amic nevinovat de-al acestuia. Conflictul a izbucnit în urma unor şicane în trafic. Nemulţumit de reacţia taximetristului, tânărul Ştefan Manolache a urmărit victima strigând că e “Mircea de la Parma Taxi”. Mircea e numele tatălui său, iar Parma Taxi al firmei pe care acesta o conduce.

Are 20 de ani şi este proaspăt posesor de pistol cu acte în regulă. Tatăl, Mircea Manolache, o persoană foarte influentă în Iaşi, şef de organizaţie la UNPR, patron al Parma Taxi, preşedinte al Camerei Taximetriştilor, spune despre fiul său, student la Drept, că nu i-a mai făcut probleme până acum.

Faptele tânărului Ştefan Manolache îl contrazic însă pe cunoscutul om de afaceri ieşean, băiatul fiind protagonistul unei scene desprinsă din filmele cu gangsteri. În propunerea de arestare emisă de procurori pe numele său, se menţionează că, în urmă cu două zile, la orele prânzului, Ştefan Manolache se afla la volanul unui Nissan Micra şi a oprit maşina în faţa unui taximetrist care avea un client în vehicul. Şoferul taximetrului a început să claxoneze şi a cerut să fie lăsat să treacă, moment în care Ştefan l-a înjurat.

“Martorul a răspuns cu aceleaşi expresii jignitoare, continuându-şi drumul, moment în care inculpatul a început să-l urmărească la volanul autoturismului Nissan Micra, conducând într-o manieră agresivă”, se menţionează în propunerea de arestare emisă pe numele lui Manolache.

Şicane în trafic

Taximetristul a fost nevoit să încetinească la un moment, dat iar Ştefan Manolache a scos pistolul, a coborât din maşină şi s-a dus înspre duşmanul său cu arma în mână. Când a îndreptat-o înspre taximetru, şoferul a fugit.

Tânărul nu s-a mulţumit doar să îl sperie pe taximetrist. S-a urcat din nou la volanul maşinii sale şi a continuat să-l urmărească. “La o trecere de pietoni, martorul a încetinit, în dreptul său ajungând inculpatul cu autoturismul  Nissan Micra, moment în care inculpatul a scos pe geam pistolul, îndreptându-l în direcţia martorului strigând că este «Mircea de la Parma Taxi». Fiind speriat, martorul a demarat în trombă, ajungând pe strada Olari, unde a oprit autoturismul lângă bordură, în faţa blocului în care locuieşte acesta”, au mai precizat procurorii în documentul citat.

Victimă colaterală

Ştefan Manolache s-a dus încă o dată cu pistolul înspre victima sa, moment în care taximetristul i-a pulverizat spray-lacrimogen în ochi după care a fugit. Taximetristul a ajuns apoi pe o stradă alăturată unde se aflau alte trei persoane, cărora victima le-a spus că este urmărit de un anume “Mircea de la Parma”, care vrea să-l împuşte. La scurt timp, în dreptul grupului de prieteni ai taximetristului a ajuns şi Manolache, care a tras cu pistolul de patru ori. Două gloanţe de cauciuc au lovit un amic al taximetristului în zona gâtului şi a pieptului.

Victima a ajuns ulterior la Spitalul de Urgenţă “Sfântul Spiridon” din Iaşi, acolo unde a primit îngrijiri medicale. La spital a ajuns şi Ştefan Manolache, care s-a plans poliţiştilor, în timpul audierilor, că îl ustură ochii de la spray-ul lacrimogen.

stefan manolache

Ştefan Manolache a fost reţinut pentru 24 de ore iar vineri a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

“Am folosit arma pentru a mă apăra”, a spus acesta în timp ce era dus în cătuşe la audieri.


Tânărul a fost prezentat, vineri seară, în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Judecătorii au decis însă ca el să fie lăsat în libertate, cu interdicţia de a părăsi Iaşiul. Manolache este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri şi uz de armă neletală fără drept.

De ce îl voiau procurorii după gratii pe tânăr

În propunerea de arestare emisă pe numele său, procurorii ieşeni susţin că tânărul de a folosit arma din “dorinţa de a-şi afirma autoritatea în rândul taximetriştilor.”

Un extras din referatul prin care procurorii ieşeni au propus arestarea preventivă:

“În acest sens, avem în vedere faptul că inculpatul, la doar trei luni de la momentul obţinerii permisului de port armă neletală, a căutat şi creat o situaţie în care să folosească pistolul pe care îl deţinea, fără alte justificări decât dorinţa de a-şi afirma autoritatea în rândul taximetriştilor. De altfel, în împrejurările comiterii faptei, inculpatul a strigat în mod repetat că este patronul sau fiul patronului de la o firmă de taximetrie, motiv pentru care, în opinia acestuia, alţi taximetrişti îi datorau respect şi temere. Gradul de pericol social al faptei inculpatului şi, în acelaşi timp al inculpatului însuşi, este sporit de întregul ansamblu al împrejurărilor în care s-a produs scandalul şi anume de urmărirea prealabilă pe străzile oraşului, de afişarea pistolului în mod repetat, cu gesturi ameninţătoare, de multitudinea focurilor trase, precum şi de împrejurarea că determinarea inculpatului de a-şi afirma superioritatea nu a scăzut nici în faţa unui număr mai mare de persoane.”

Pe aceeaşi temă

Topul băieţilor de bani gata certaţi cu legea din judeţul Iaşi
 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri