FOTO Festival inedit dedicat vinului. 10.000 de oameni sunt aşteptaţi într-o vie de lângă Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul La Vie FOTO Organizatori
Festivalul La Vie FOTO Organizatori

Astăzi începe cea de-a doua ediţie a Festivalul La Vie. Până duminică, cei care vor să afle mai multe despre vin şi industria din spate o pot face pe domeniul unuia dintre producători din Iaşi.

10.000 de iubitori de vin sunt aşteptaţi la a doua ediţie a Festivalului La Vie organizat în comuna Bârnova. Evenimentul are loc în perioada 8 - 10 septembrie, pe terenul de lângă crama Gramma şi este o serbare a vinului, a gastronomiei şi a artelor libere.

„Ne dorim să susţinem comunitatea locală de producători şi să încurajăm consumul de produse autohtone, de calitate. E un trend acesta, tot mai vizibil şi în străinătate. Participanţii află povestea noastră, dar şi pe cea a celorlalţi producători locali şi astfel ne putem bucura de ce producem aici, la noi. Îmi amintesc că anul trecut, după festival, am început să primim foarte multe solicitări de la restaurantele din Iaşi şi în general din zona Moldovei. Este un semn clar că cei care au avut ocazia să guste vinurile noastre le-au căutat apoi şi în piaţa HoReCa”, a declarat Marian Olteanu, manager Gramma (foto - Organizatori Festival La Vie).


Astfel, cei prezenţi la eveniment vor asculta muzică live, dar vor lua parte şi la plimbări în vie, tururi ghidate, degustări direct din cramă, sesiuni de gătit pentru adulţi şi pentru copii, spectacole de păpuşi sau yoga în aer liber.

image

„În cazul tururilor ghidate, participanţii vor avea ocazia să vadă cum arată o vie în vârstă de aproximativ 50 de ani, să guste struguri din soiurile Aligote, Fetească regală şi Fetească albă şi le vor fi explicate verigile tehnologice de producere a vinului, de la culesul în lădiţe, până la presare şi fermentaţia controlată“, au transmis organizatorii.  

Pe scena din vie vor concerta 13 artişti şi 6 DJ’s, care abordează genuri muzicale diferite precum blues, jazz sau reggae. Trupele invitate sunt El Negro, Westroot, Straight from the Bottle, Fanfara Transilvania, Maria Răducanu, Nightlosers, Marcian Petrescu şi Trenul de Noapte, Soul Serenade, Trupa Spam, Canaf şi Fine it’s Pink.

Biletul costă 50 de lei/zi, dacă este cumpărat de la intrarea în cramă. Potrivit organizatorilor, 10% din totalul încasărilor va fi donat către Fondul Ştiinţescu, proiect susţinut de Fundaţia Comunitară, care îşi propune să susţină prin proiecte educaţionale în ştiinţă, tehnologie, inginerie, artă şi matematică, copii şi tinerii cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani.

Festivalul La Vie

La ediţie din 2016, când festivalul a fost organizat într-o singură zi, au fost în jur de 2.000 de participanţi.

Citeşte şi:

FOTO Roşiile exotice de la Neamţ pentru care clienţii stau la coadă două luni. Cum a explodat afacerea unei tinere din Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite