FOTO Aparat RMN nou la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Cântăreşte 7 tone şi a fost montat într-o cameră special amenajată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RMN Iaşi FOTO CJ Iaşi
RMN Iaşi FOTO CJ Iaşi

Pacienţii din Regiunea de Nord-Est vor beneficia de investigaţii imagistice de cea mai înaltă perfomanţă, după montarea noului RMN de la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi.

Spitalul de Neurochirurgie are un nou aparat de rezonanţă magnetică nucleară, cu o putere de 1,5 Tesla. Potrivit oficialilor Consiliului Judeţean Iaşi, amplasarea aparatului a necesitat amenajarea unui spaţiu special, consolidat, ai cărui pereţi au fost capitonaţi cu foiţă de cupru pentru a bloca interferenţele şi a asigura un climat optim investigaţiilor de mare acurateţe. 

Greutatea totală a dispozitivului este de 7 tone, motiv pentru care instalarea în noua încăpere a necesitat o amplă desfaşurare de forţe.

RMN Iaşi FOTO CJ Iaşi

RMN-ul va fi folosit pentru diagnosticarea pacienţilor din toată zona Moldovei, care ajung la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi au nevoie de astfel de explorări. „Patologia s-a diversificat în ultimul timp, iar o investigaţie de fineţe făcută cu ajutorul rezonanţei magnetice poate să clarifice un diagnostic, să ne direcţioneze către modul în care trebuie abordat cazul medical”, a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Până acum Spitalul de Neurochirurgie a folosit pentru investigaţii imagistice un singur aparat RMN, care funcţionează deja de 14 ani. Din cauza numărului mare de solicitări, pentru o explorare, un pacient este nevoit să aştepte şi câteva luni.

„Dotarea cu acest aparat reprezintă în primul rând un câştig pentru pacienţi, dar şi pentru medici. În ultimii doi ani şi Consiliul Judeţean a alocat fonduri importante acestei unităţi medicale, astfel că acum dispune de cea mai modernă sală de operaţie în domeniul neurochirurgiei din sud-estul Europei”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean, Maricel Popa.  Costul noului echipament RMN este de 600.000 de euro, fără TVA. 

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite