Fete obligate la 18 ore de prostituţie pe zi, în Iaşi şi alte oraşe europene. Cum vor să scape proxeneţii

0
0
Copilă pusă de mama ei să se prostitueze
FOTO: Arhiva Adevărul

12 persoane care formau două reţele de prostituţie în Iaşi au fost condamnate în total la 120 de ani de puşcărie, dar speră să scape de detenţie prin tertipuri juridice.

Membrii a două reţele de prostituţie din Iaşi încearcă să scape de puşcărie apelând la căi extraordinare de atac, adică la revizuiri şi contestaţii în anulare. 

Acestea se aplică, însă, doar dacă sentinţa a fost dată în baza unor mărturii, declaraţii sau acte false sau cu încălcarea normelor referitoare la alcătuirea instanţei, conform ziaruldeiasi.ro.

Conform actului de acuzare întocmit de procurori, inculpaţii au profitat de zeci de fete, care aveau o situaţii materială precară şi le-au păcălit prin metoda ”lover boy”, adică, fetele erau atrase într-o relaţie ce părea a fi de viitor, se îndrăgosteau şi apoi ajungeau să practice prostituţia în Iaşi sau în alte ţări europene.

Una dintre victime ajungea să muncească chiar şi 18 ore pe zi, cu un câştig mediu de circa 800-1000 de euro într-o tură. Proxeneţii din prima reţea de prostituţie au fost condamnaţi în total la 96 de ani şi 7 luni de închisoare, fiecare dintre ei primind câte o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 22 de ani de puşcărie, în funcţie de gravitatea faptelor.

A doua reţea, acuzată de fapte similare, profita tot de fete din Iaşi, care ajungeau să se prostitueze în Anglia, Italia sau Spania, sperând la o viaţă mai bună din punct de vedere financiar.

Unul dintre proxeneţii din a doua reţea a fost condamnat la 16 ani şi 7 luni de închisoare, iar celălalt la 9 ani. Rezultatul contestaţiei va fi aflat pe data de 22 februarie.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Fosta şefă DIICOT Alina Bica rămâne cu pedeapsa de 4 ani de închisoare pentru favorizarea afaceristului Ovidiu Tender  - Minuta ICCJ

Descoperire misterioasă sub o stradă din Orăştie. Muncitorii au vrut să astupe imediat locul FOTOUltima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite