Fanfară amendată în centrul Iașiului. Polițiștii se confruntă cu un val de cerșetori din Republica Moldova

0
Publicat:

În ultimul timp, Iașiul, capitala Moldovei, a devenit un loc preferat de cerșetori din mai multe orașe ale regiunii dar și pentru cei din Republica Moldova. Astfel, polițiștii iau măsuri și împart amenzi în centrul orașului.

Fanfară sancționată de polițiști SURSĂ FOTO Poliția Locală Iași
Fanfară sancționată de polițiști SURSĂ FOTO Poliția Locală Iași

Astfel, oamenii legii nu îi sancționează doar pe cei care apelează la mila trecătorilor. Recent, polițiștii locali din Iași au sancționat și o fanfară care este prezentă, frecvent, în centrul Iașiului.

Fanfara, amendată de polițiștii ieșeni

De câteva luni, la fiecare sfârșit de săptămână, pe străzile din centrul Iașiului își face apariția o fanfară, care atrage privirile și antenția trecătorilor. Recent, instrumentiștii au fost sancționați de polițiștii ieșeni, pentru tulburarea liniștii publice.

Tulburarea liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice obiect ori prin strigăte sau larma se sancționează cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei. (Legea Nr. 61/1991). În cursul zilei, liniștea locuitorilor din zona centrală a fost tulburată de un grup de instrumentiști. În acest context, polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/1991”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Val de cerșetori în centrul Iașiului

În ultimele luni, susțin reprezentanții Poliției Locale, Iașiul a devenit gazda multor cerșetori, care sosesc în capitala Moldovei și din alte orașe ale țării. Totodată, oamenii legii susțin că mulți dintre ei vin în Iași, pentru a apela la mila trecătorilor, chiar din Republica Moldova. 

Astfel, foarte multe persoane, care încercau să-i impresioneze pe trecători mimând un handicap sau cu diverse povești, au fost sancționate de polițiștii locali.

Nu avem încotro, noi, ca instituție, suntem obligați să intervenim. Surprinzător, continuă să apară din Republica Moldova persoane care cerșesc în Iași. Noi continuăm descurajarea acestui fenomen, dar și cetățenii trebuie să se implice, să nu le mai ofere bani. După ce sunt controlați și se descoperă că au strâns bani, noi îi confiscăm și îi predăm imediat la Direcția de Finanțe, nu intră într-un circuit, așa este procedura. Desigur că nici acest fapt nu îi descurajează, deoarece ei își schimbă locul și revin la aceeași activitate”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite