Două studente din Iaşi premiate la Gala Studenţilor Români din Străinătate, ediţia 2015

0
0
Gala Studenţilor Români din Străinătate, ediţia 2015 FOTO Adevărul
Gala Studenţilor Români din Străinătate, ediţia 2015 FOTO Adevărul

La început de 2015, în cadrul Galei Studenţilor Români din Străinătate, desfăşurată la Palatul Parlamentului, au fost premiaţi cei mai merituoşi studenţi plecaţi cu bursă în afara ţării. Printre aceştia se numără şi ieşencele Antonela Vieriu şi Alecsandra Raluca Drăgoi.

Antonela Vieriu, studentă în anul IV la Facultatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T. Popa” din Iaşi şi Alecsandra Raluca Drăgoi, originară din Iaşi, stabilită în Marea Britanie şi studentă la master la Universitatea Westminister din Londra sunt două dintre câştigătoarele Galei Studenţilor Români din Străinătate, desfăşurată pe 8 ianuarie la Palatul Parlamentului din Bucureşti. 

Antonela Vieriu a primit în cadrul Galei distincţia Studentul Român Erasmus al Anului, pe baza meritelor sale ca beneficiar al unei burse Erasmus în Germania, la Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg, în anul universitar 2013-2014.

Cea de-a doua ieşeancă aflată pe lista de nominalizaţi, Alecsandra Raluca Drăgoi a acceptat în cadrul aceleaşi gale Premiul Special în Arte pentru munca sa ca fotograf în formare.

Am copilărit în oraşul universitar Iaşi, România, iar la momentul actual sunt de trei ani stabilită în Marea Britanie. Întotdeauna am avut curiozitatea să descopar locuri noi şi oameni din culturi diferite, astfel aceasta mutare a fost benefică şi provocatoare pentru proiecte pe care le-am avut. După ce am studiat trei ani Fotografia la Universitatea Portsmouth, absolvind acest an cu First Class Honours Degree, am decis să nu mă opresc şi să avansez mai mult pe un subiect mai concis. Astfel, am aplicat pentru master la Universitatea Westminster din Londra, Fotografie Documentară şi de Fotojurnalism unde am fost acceptată şi premiată cu o bursă care îmi acoperă o parte din costurile taxei”, declară Alecsandra pe site-ul oficial al Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

La Gala Studenţilor Români din Străinătate, Marele Premiu-Studentul Român al Anului din Străinătate a fost înmânat Ralucăi Anda Popa, originară din Sibiu, care din 2015 va preda la Universitatea Berkeley din Statele Unite ale Americii. 

De asemenea, printre premianţi se mai numără Sergiu Iliev, Studentul Român al Anului în Europa (nivel universitar), Alexandra Maria Bocşe, Studentul Român al Anului în Europa (nivel post-universitar), Mădălina Vlăsceanu, Studentul Român al Anului în America de Nord (nivel universitar), Carla Baricz, Studentul Român al Anului în America de Nord (nivel post-universitar), Viorica Raluca Contu, Studentul Român al Anului pe alte continente, Ionuţ Alexandru Budiştenu, Studentul Anului în România.

Cu ocazia acestei Gale, Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a marcat 6 ani de activitate.

Mai puteţi citi:

Studentul român al anului: "La MIT, ne tutuim cu profesorii laureaţi Nobel"

Pactul nostru: România în 3 D

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite