Doi aleşi ieşeni, pe lista neagră a Agenţiei Naţionale de Integritate. Au încheiate contracte pe bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plenul Consiliului Judeţean
Plenul Consiliului Judeţean

Un consilier judeţean şi un altul local, aleşi în mandatul 2008-2012, sunt nominalizaţi de Agenţia Naţională de Integritate cum că ar fi incompatibili. 

Astfel, Laurenţiu Grigoraş (PDL) ar fi incompatibil, în conflict de interese şi ar fi făcut fals în declaraţii. Acesta ar fi încheiat patru contracte de prestări servicii cu instituţii din subordinea Consiliului Local, având un câştig de peste 33.500 de lei.

UPDATE Scandal cu spioni la Consiliul Judeţean Iaşi. DNA revendică microfoanele din perete (FOTO şi VIDEO)

Totodată, vicepreşetintele CJ în mandatul 2008-2012, Constantin Adăscăliţei (PSD), s-ar fi aflat în incompatibilitate după ce ar fi încheiat un contract de 3.354 de lei încheiat cu o firmă din subordinea Consiliului Judeţean. Acesta a fost ales şi în mandatul 2012-2016.

UPDATE: Circ penibil la Consiliul Judeţean Iaşi cu scandal şi covrigi

Scandalul de spionaj de la CJ Iaşi ajunge la nepoata preşedintelui Băsescu

ANI a anunţat că a început demersurile pentru anularea contractelor încheiate de aleşii ieşeni şi au sesizat instituţiile de anchetă. "Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilităţii constituie temei pentru eliberarea din functţe, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementărilor aplicabile demnităţii şi funcţiei respective", se precizează în raportul ANI.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştirile din Capitala Moldovei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite