Destinul crunt al unei copile de 10 ani din Iaşi: schilodită de tată când a încercat să-l determine să nu-i mai bată mama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copila a fost bătut[ de propriul tată
Copila a fost bătut[ de propriul tată

O fetiţă din Iaşi a ajuns la spital cu lovituri la cap şi cu fractură de mână după ce a fost izbită de perete şi bătută violent de tatăl său. Copila încerca să-l determine pe bărbat să nu o mai lovească pe mamă.

Micuţa a ajuns sâmbătă seară, 18 ianuarie, la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi cu răni grave. Avea leziuni cranio-cerebrale şi fractură de antebraţ. Ea a povestit medicilor că a încercat să intervină într-un scandal izbucnit între părinţii ei. În acel moment, tatăl, Georgel Baciu (57 de ani), consumator înrăit de băuturi alcoolice, ar fi izbit-o de perete şi lovit-o în mod repetat cu palmele peste faţă.

Din spusele unei rude, Baciu şi concubina sa, Angela Vieriu, de 46 de ani, în tentativa de a ascunde agresiunea, ar fi mers în cursul zilei de duminică, 19 ianuarie, la spital preluând-o pe minoră, contrar recomandărilor medicilor. Cazul a ajuns deja, însă, în atenţia poliţiştilor care spun că vor efectua verificările de rigoare.

De altfel, în familia în care locuieşte micuţa agresiunile şi scandalurile sunt la ordinea zilei.  Cei doi concubini şi fiica lor locuiesc în cartierul Bularga, minora fiind frecvent lovită de tată. Mama ei, spun rudele, refuză să plece în ciuda agresiunilor la care este şi ea victimă.

„I-am zis de multe ori să vină la mine, să stea împreună cu fetiţa. Nu a fost de acord. Se mai duce câteodată la nişte cunoştinţe, dar revine acasă, deşi ştie că va fi din nou bătută. Dacă ea este mulţumită aşa, poate să stea. Nu ar trebui însă să-şi supună copilul la astfel de chinuri. De mai multe ori a fost agresată şi fata, însă este pentru prima dată când a necesitat internarea în spital. Într-o zi se va produce o nenorocire dacă nu se iau măsuri”, a povestit o rudă.

La rândul lor, medicii de la Spitalul “Sfânta Maria” au precizat că situaţia de acasă a afectat-o grav pe minoră. „Era foarte timidă şi tresărea de fiecare dată când era atinsă de asistenţii medicali. Este vizibil faptul că are traume, că toate conflictele dintre părinţi au afectat-o, iar din această cauză s-a interiorizat şi nu prea comunică”, a precizat un medic din cadrul Spitalului de Copii.

„Ei au o relaţie de concubinaj. Deşi nu este căsătorită legal cu el, nu vrea să-l părăsească. Bărbatul este consumator de alcool. Fata este elevă, iar în urmă cu mai mulţi ani a fost victima unui accident rutier, în timp ce traversa strada. A avut coloana ruptă, iar acum încă se recuperează. O perioadă, mama ei a stat cu tatăl pentru că starea de sănătate a fetei nu era bună, dar acum ar trebui să-l părăsească. Atunci când i se sugerează acest lucru, spune că nu are unde să se ducă”, a adăugat ruda.

Citeşte şi: 

Copilă de 13 ani sechestrată şi abuzată de un consătean


 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite