Delincvent la 12 ani. Cum au umilit doi copii o bătrână pe care au jefuit-o în scara blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi copii au tâlhărit o femeie FOTO Arhivă
Cei doi copii au tâlhărit o femeie FOTO Arhivă

Un adolescent din Iaşi a fost condamnat la trei ani de detenţie într-un centru de reeducare pentru minori fiind găsit vinovat de tâlhărie. El a comis fapta alături de un alt copil, care nu a putut răspunde penal deoarece avea 12 ani la momentul comiterii faptelor.

 Florin N. este deja recidivist, el fiind găsit vinovat acum pentru o faptă pe care a comis-o în 2018, pe când avea 14 ani. Pe 21 noiembrie 2018, la orele după-amiezii, alături de un copil de 12 ani pe nume E.G., inculpatul a urmărit o femeie de 80 de ani care mergea singură pe stradă. Cei doi copii au vrut să profite de faptul că femeia este în vârstă pentru a-i fura bunurile.

Au intrat odată cu ea, mai întâi, într-o carmangerie, pentru a vedea dacă bătrâna are bani asupra sa. Ulterior, au urmărit-o pe octogenară până în scara blocului în care locuieşte.

"Când au rămas doar cu persoana vătămată, minorii i-au cerut câte un leu, pentru a o determina să deschidă geanta. Pentru a scăpa de ei, persoana vătămată le-a dat câte un leu, după care s-a îndreptat spre holul de pe etaj, care era folosit doar de ea şi vecinul său şi care era prevăzut cu uşă, asigurată cu cheie. După ce a descuiat uşa, inculpatul minor a venit spre ea, spunându-i că i-a dat o bancnotă fără valoare, a împins-o şi i-a smuls geanta din mână, după care a fugit", au precizat judecătorii.

30 de lei, legitimaţie CTP, cardul de sănătate şi o fotocopie a certificatului de deces al soţului au furat copii, care au fost identificaţi în baza camerelor de supraveghere.

Despre Florin N., judecătorii spun că “şi-a dezvoltat stilul de viaţă deviant prin asocierea la un anturaj negativ, pe fondul carenţelor educative regăsite atât în plan personal, cât şi familial". 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite