Cum va arăta ziua de 1 Decembrie la Iași. Manifestările pregătite de autorități

0
Publicat:

Au mai rămas doar câteva zile până pe 1 Decembrie, când este marcată Ziua Națională a României. Astfel, pregătirile au intrat pe ultima sută de metri iar autoritățile locale ale Iașiului au anunțat deja programul evenimentelor.

Retragere cu torțe Iași SURSĂ Facebook Primăria Municipiului Iași
Retragere cu torțe Iași SURSĂ Facebook Primăria Municipiului Iași

Această zi importantă va fi marcată prin mai multe momente și o serie de manifestări, la care sunt așteptați cât mai mulți ieșeni.

La ce manifestări pot asista ieșenii

Vineri, 1 decembrie, Ziua Națională a României va fi marcată la Iași printr-o serie de manifestări oficiale de tradiție, ceremonii militare și religioase, masă tradițională dar și prin deschiderea amenajărilor specifice organizate de Primăria Municipiului Iași cu ocazia sărbătorilor de iarnă. 

Astfel, manifestările vor începe la ora 10.00, în Piața Palatului Culturii, cu un spectacol folcloric la care va participa Ansamblul Artistic Profesionist ,,Constantin Arvinte" dar și alți tineri artiști. Începând cu ora 11.00, tot în Piața Palatului Culturii va fi organizată ceremonia militară, depunerile de coroane, serviciul religios. Tot atunci vor fi susținute și discursurile oficialităților dar și parada militară. La ora 12.15, programul artistic va fi reluat, fiind urma de o masă populară. Cei prezenți vor primi fasole de post, cârnați, pâine, vin fiert și ceai.

,,Cu ocazia Zilei Naționale a României, Primăria Municipiului Iași va asigura scena cu ecran, sonorizarea, amplasarea unui tricolor pe turnul central al Palatului Culturii, stegulețe și cocarde tricolore pentru spectatori", au declarat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Iluminatul festiv va fi aprins tot pe 1 Decembrie

Aprinderea iluminatului festiv montat cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă va avea loc tot vineri, 1 decembrie, la ora 17.25 - 17.30, în zona bradului de pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața sediului Primăriei Municipiului Iași. Momentul va fi marcat cu un mic spectacol pentru copii. Mai întâi va fi aprins iluminatul festiv în zona centrală, apoi în celelalte zone pe care sunt montate instalații luminoase.

Seara zilei de 1 decembrie se va încheia cu tradiționala retragere cu torțe, după aprinderea iluminatului festiv.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite