Cum îşi folosea funcţia un poliţist din Iaşi. Cercetat într-un dosar de corupţie, îşi amenda sistematic denunţătorul

0
0
Poliţistul ieşean îşi sancţiona denunţătorul pentru ca acesta să îşi retragă plângerea FOTO Arhivă
Poliţistul ieşean îşi sancţiona denunţătorul pentru ca acesta să îşi retragă plângerea FOTO Arhivă

Poliţistul ieşean Cristian Ignat (44 de ani), de la Secţia 4 de Poliţie, este cercetat pentru luare de mită şi influenţarea declaraţiilor după ce ar fi primit mită de la mai multe persoane şi ar fi încercat să influenţeze martorii sancţionându-i.

Cristian Ignat, reţinut pentru 24 de ore de procurori însă eliberat, ulterior, de instanţă, este acuzat de luare de mită şi două infracţiuni de influenţare a declaraţiilor.
Prima fapta a lui Cristian Ignat este plasată de procurori în luna mai a anului 2010, atunci când, susţine Parchetul, Ignat ar fi solicitat de la două persoane materiale de construcţie, dar şi efectuarea unor lucrări de construcţie la clădirea în care funcţiona Postul de Poliţie Grajduri. Cele două persoane, martori în dosar, ar fi trebuit tot atunci să edifice o fântână în curtea postului de poliţie.

În shimbul celor cerut de Cristian Ignat, acesta nu ar fi luat măsurile legale pentru nereguli la regimul circulaţiei rutiere pe care le descoperise în cazul celor doi. “De asemenea, tot în luna mai 2010, inculpatul a pretins de la o persoană suma de 500 lei pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională pentru fapta de a conduce pe drumurile publice un autoturism, fără a deţine poliţă  de asigurare”, au menţionat procurorii ieşeni.

În continuare, Parchetul de pe lângă Tribunal îl acuză pe Ignat că, pe 11 iulie 2015, ar fi sancţionat contravenţional unul dintre denunţători în scopul de a-l determina pe acesta să îşi schimbe declaraţia dată în faţa procurorilor. Aceştia au precizat că Cristian Ignat era deja poliţist la Secţia 4 în momentul în care a aplicat sancţiunea denunţătorului. 

În prealabil “la data de 01.10.2014 inculpatul îl abordase pe acelaşi denunţător, cerându-i din nou să-şi schimbe declaraţia, invocând că era necesar să se pună de acord în susţinerile făcute în faţa organelor de urmărire penală, sub pretextul unei «sancţiuni» ce le putea fi aplicată amândurora”, a mai precizat Parchetul. În prezent,. Cristian Ignat este cercetat sub control judiciar.  

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite