Cum combini culorile florilor în buchete şi cât de importante sunt vasele în care sunt aşezate aranjamentele florale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aranjament floral FOTO Arhivă
Aranjament floral FOTO Arhivă

Florile tăiate sunt de cele mai multe ori mesagerul naturii în locuinţele noastre. Acestea aduc linişte şi culoare în spaţiile de locuit.

Aranjamentele florale pot fi un mijloc de a reflecta personalitatea şi preferinţele noastre. Dacă florile din ghivece au avantajul unei vieţi lungi, dar coloristica nu este atât de bogată tot timpul anului, cele tăiate sunt o pată de culoare de care e indicat să ne bucurăm cât mai mult timp. „Buchetele, prin coloritul lor, pot fi întocmai ca şi muzica, zgomotoase, dacă sunt pestriţe şi în culori tari sau liniştitoare, atunci când sunt alcătuite din flori mici şi în tonuri suave de culori“, susţin designerii floriari. 

Culorile în buchete pot fi asociate în funcţie de cotrastul creat. Astfel, florile roşii pot fi asociate cu cele galbene, albastre sau chiar plantele verzi, însă o alăturare cu cele portacalii sau violet nu este de dorit. O asociere de flori portocalii cu cele galbene, de asemenea, nu este indicată. 

Într-un buchet, culoarea unei flori este cea de bază şi trebuie să depăşească în intensitate pe celelalte. O altă recomandare de care este bine să ţinem cont e cea legată de plantele verzi puse în aranjamentele florale: „Culoarea verde este considerată de tranzit. Ea se poate interpune între oricare alte culori. La alcătuirea bucgetelor se va avea în vedere ca florile de culori deschise să predomine, iar cele închise să se subordoneze primelor, aşezâdu-se la baza aranjamentului“. Totodată, când alegem sau creăm un aranjament floral trebuie să avem în vedere unde va fi amplasat, pentru că un buchet va fi pus valoare diferit în funcţie de lumina naturală sau artificială din spaţiul ambiental. 

Un alt aspect este cel legat de vasul în care va fi instalat aranjamentul: „Vasul se alege într-o culoare contrastantă cu cea a florilor“. Potrivit designerilor, florile fine şi elegante se evidenţiază mai bine atunci când sunt puse singure în vase, însoţite numai de frunzele lor. 

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri