Cele mai frumoase flori şi plante de ghiveci care pot fi înmulţite vara. Regulile care trebuie respectate cu stricteţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru unele plante este recomandată înmulţirea în ultimele luni de vară, nu doar în anotimpurile de trecere, primăvara şi toamna.

O astfel de floare care poate fi înmulţită în sezonul estival este bujorul. Astfel, în luna august plantele de bujor se scot cu hârleţul. Potrivit paradisulverde.ro, o tufă de 5-7 ani poate fi divizată în 7-8 părţi, iar în acest fel fiecare parte va avea 3-4 muguri. Puteţi planta noile tufe în gropi suficient de adânci încât mugurii să rămână cu 1 cm deasupra nivelului solului, iar distanţa dintre ei să fie de 80-100 cm. În groapă se pune gunoi de grajd vechi amestecat cu pământ şi 50 g superfosfat. 

Pe de altă parte, leandrul, o plantă specific mediteraneeană, poate fi cultivată şi în zone temperate, dar trebuie protejată în anotimpul rece. Dacă în mediul său natural leandrul se înmulţeşte prin seminţe, în zona temperată se face prin butaşi. Cea mai potrivită perioadă pentru această operaţiune este vara, în lunile iulie şi august. Pentru a obţine un butaş trebuie să tăiaţi vârfurile semi-lemnoase, la o lungime de 20 de cm, rupeţi frunzele, lăsând doar 2-3 în vârf. Butaşul se poate pune la înrădăcinat fie într-un substrat de pământ sau într-un vas cu apă. După aproximativ două luni şi jumătate, butaşul cu noile rădăcini poate fi plantat în ghiveci. 

Totodată, înmulţirea iasomiei se face primăvara şi vara tot prin butaşi. Pentru aceştia se recoltează ramuri semilemnificate, butaşii se înrădăcinează într-un substrat încălzit de pământ de frunze, bine putrezit sau de conifere şi nisip şi se ţine sub rame. Se pot înrădăcina şi în apă, sub un borcan de sticlă. Plantele tinere se plantează într-un amestec mai uşor, iar pe măsură ce îmbătrânesc, li se dă un pământ mai greu. Plantele tinere se transplantează în fiecare an primăvara, iar cele mari, bătrâne, la 2-3 ani. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite