Cum a fost subordonat politic Aeroportul Iaşi. Un membru cu state vechi în PSD devine director general

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie de la aerogara ieşeană l-a validat în funcţia de director general pe Cătălin Bulgariu, membru PSD şi un apropiat al lui Maricel Popa, şeful interimar al social-democraţilor ieşeni.

La aproape un an de la alegerea Consiliului de Administraţie de la Aeroportul Iaşi, a fost validat un nou director general pentru aerogara ieşeană, după ce fostul şef a fost suspendat din funcţie. Astfel, în urma celui de-al doilea concurs pentru funcţia de director general a fost declarat câştigător Cătălin Bulgariu, la rândul lui membu în Consiliul de Administraţie.

La primul concurs organizat concurenţii pe această funcţie au fost respinşi din diferite motive, iar la reluarea concursului s-au întrecut pe funcţie Bulgariu şi Monica Nichituş, actualul director provizoriu, care oricum avea asigurată funcţia de director economic.

„Principalul meu obiectiv constă în modernizarea aeroportului. Se va face un masterplan pe termen lung. Vom vedea în ce măsură cel vechi va putea fi actualizat“, a declarat Bulgariu pentru ziaruldeiasi.ro.

Consiliul de Administraţie de la Aeroport, condus de Mitică Rebegea, fost director al aerogării, a fost ales în vara lui 2017 şi este susţinut de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. Din acest for mai fac parte Sorin Eugen Zaharia, profesor în cadrul Facultăţii de Inginerie Aerospaţială Bucureşti, Mihai Iordache, Gheorghe Carp, fost membru al vechiului CA al Aeroportului, Alexandru Anghel, de asemenea membru al vechiului CA şi Cătălin Bulgariu, fost consilier local PSD. Cu toate acestea, până acum nu a fost prezentat şi aprobat un plan de management care să vizeze planuri clare pentru modernizarea şi extinderea Aeroportului.

Bulgariu, economist de profesie, a fost o perioadă conferenţiar universitar, dar în ultimii ani a ajuns în consilii de administraţie la diverse instituţii publice precum Studioul Teritorial de Radio Iaşi, Ecopiaţa, din subordinea Primăriei Iaşi, Spitalul de Recuperare şi RA Aeroportul Iaşi.

Calităţile manageriale ale noului director sunt deja contestate de liberalii ieşeni. „Am verificat curriculum vitae-ul domnului Bulgariu şi singura experienţă managerială pe care o are este din 2004, când, pentru aproximativ un an, a fost directorul DJST Iaşi şi se ocupa de organizarea taberelor şcolare. Bineînţeles că acest post a fost o sinecură dată domnului Bulgariu pentru meritele pe care probabil le-a avut în activitatea de partid. De asemenea, am mai constatat în CV şi alte sinecuri de genul membru în CA la CET, la Radio şi la piaţă. Domnul Bulgariu nu are experienţă nici managerială şi nici aeroportuară”, a transmis Romeo Vatră, consilier judeţean PNL.

Deşi s-a aflat în conflict direct cu fostul lider al PSD, Gheorghe Nichit, şi actualul, Maricel Popa, acum Bulgariu este văzut ca un apropiat al şefului judeţului.

Citeşte şi:

Şase noi curse aeriene de la Iaşi: WizzAir anunţă destinaţii mai puţin obişnuite 
      

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite