Criminalul român care s-a sinucis în Italia, liber timp de şase ani în România. Italienii l-au prins cu ajutorul telefonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Bărbuţă s-a sinucis în Italia
Gabriel Bărbuţă s-a sinucis în Italia

Un criminal care s-a plimbat liber prin Iaşi timp de şase ani s-a spânzurat într-o închisoare din Italia dupş ce a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă. Ioan Gabriel Bărbuţă a comis o crimă în localitatea Due Carrare din Italia, el întorcându-se în Iaşi şi fiind liber în jur de şase ani.

În 2013, autorităţile italiene au cerut extrădarea sa după ce procurorii de acolo au reuşit să demonstreze implicarea sa în crima din 2007. Bărbatul a fost capturat de autorităţi la Miroslava, fiind ulterior reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. Bărbuţă era unul dintre cei mai căutaţi infractori români din Italia. În 2007, bărbatul a ucis şi incendiat un italian de 60 de ani, după ce acesta l-a prins în flagrant în timp ce încerca să-i fure plăcuţele de înmatriculare de la o maşină.

Povestea crimei  

Potrivit anchetatorilor italieni, Gabriel Bărbuţă locuia în 2007 în apropiere de casa victimei Guerrina Bissacco. Ieşeanul mai obişnuia să îl ajute pe italian la treburile gospodăreşti, ştiind foarte bine locuinţa acestuia. În seara zilei de 6 iunie 2007, Bărbuţă a intrat în garajul victimei pentru a fura plşcuţele de înmatriculare de la o maşină. Voia să le monteze la maşina sa, pentru a merge la un club de noapte de unde să-şi răpească iubita şi să o aducă în România. 

Bissacco a auzit zgomotul din garaj şi a mers pentru a vedea ce se întâmplă. În acel moment, ştiind că este recunoscut, ieşeanul l-a lovit violent pe bărbat cu o bâtă, după care l-a dus în dormitor, acolo unde l-a sufocat. Pentru a scăpa de probele incriminatorii, Bărbuţă a dat foc casei şi a pus o butelie lângă trupul neînsufleţit al italianului, dorind astfel să creeze impresia unei sinucideri. Aşa a şi reuşit să îi păcălească iniţial pe italieni. Deşi a fost arestat pentru o perioadă, Bărbuţă a fost ulterior eliberat din cauza unor interpretări subiective ale probelor, fugind în Iaşi, la Miroslava. A fost achitat de două instanţe, însă condamnat la închisoare pe viaţă de a treia, care a decis de asemenea ca ieşeanul să plătească despăgubiri de 200.000 de euro unei rude de-a victimei. 

Una dintre probele care l-a incriminat pe Bărbuţă a fost faptul că ceasul din casa italianului s-a oprit, din cauza focului, la 21.44. Ulterior, prin mijloace specifice, italienii au aflat că telefonul românului se afla în locuinţa victimei la acea oră. După ce s-a întors în România, Bărbuţă a continuat să comită infracţiuni. În martie 2012, împreună cu alte persoane, a creat scandal într-un bar din Bucium, acolo unde s-a tras cu mai multe focuri de armă. A fost condamnat pentru acea faptă la doi ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite