Ancheta unei crime neelucidate. Procurorii caută cadavrul Hildei, o tânără dispărută în urmă cu 14 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anchetatorii caută rămăşiţele femeii. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.
Anchetatorii caută rămăşiţele femeii. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Procurorii şi poliţiştii din Valea Jiului au scotocit astăzi în subsolul unui garaj din Vulcan şi în zona unei halde de steril din localitate, în căutarea rămăşiţelor umane ale unei femei, despre care se presupune că a fost ucisă în urmă cu mai mult de un deceniu.

Dispariţia Hildei Codorean, o tânără din Vulcan despre cae nimeni nu mai ştie nimic de aproape 14 ani, s-a transformat într-o anchetă de crimă. Astăzi, procurorii şi poliţiştii au cercetat mai multe locuri unde cadavrul hunedorencei ar fi putut fi ascuns. Sperau să descopere rămăşiţe din trupul acesteia. Anchetatorii au scormonit subteranul unui garaj din Vulcan şi halda de steril de la marginea municipiului.

„La data de 12 februarie 2015 pe raza localităţii Vulcan se efectuează activităţi judiciare în instrumentarea unei cauze mai vechi, înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara în anul 2012, privind suspiciunea săvârşirii unei infracţiuni de omor.

La activităţile de cercetare penală, inclusiv percheziţii, participă poliţişti şi criminalişti din judeţul nostru şi din judeţe învecinate şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fiind utilizate tehnici criminalistice noi în vederea strângerii probelor necesare lămuririi cauzei. În acest stadiu al cercetării nu putem furniza alte detalii nici referitoare la presupusa victimă şi nici presupusul autor, urmând ca imediat ce stadiul anchetei va permite să emitem un comunicat”, a informat procurorul Mirela Negruţiu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Identitatea femeii nu a fost făcută publică, însă potrivit unor surse judiciare ea se numeşte Hilda Codorean. În urmă cu 14 ani, era angajată ca lăcătuş la Preparaţia Coroieşti, iar în ziua dispariţiei tocmai ieşise din schimbul I, în jurul amiezii. Cei care au văzut-o înainte de dispariţia misterioasă au declarat la vremea respectivă că vorbea cu un coleg de serviciu, un maistru de la Preparaţia Coroieşti, lângă garajul acestuia situat în aproprierea haldei de steril. Femeia nu a mai ajuns acasă şi ani de zile nu s-a mai ştiut nimic de ea. Iniţial, cazul a fost tratat ca unul de dispariţie, iar poliţiştii hunedoreni au dat-o în urmărire naţională şi internaţională. Anul trecut au apărut informaţii conform cărora cadavrul unei persoane de sex feminin, îngropat în steril, a fost scos la suprafaţă de cupa unui excavator. Nimeni însă nu le-a confirmat oficial.


Vă recomandăm şi:

Crimă înfiorătoare în Hunedoara: bărbat ucis după ce a fost confundat cu Diavolul

Un bărbat de 54 de ani a fost ucis de prietenul său, după ce a fost confundat cu Diavolul. Victima a fost strangulată de criminal, în urma unui conflict izbucnit pe fondul consumului de alcool. „Am ucis diavolul”, s-a confesat autorul crimei unui apropiat.

O tânără a fost ucisă de tatăl său vitreg, care apoi s-a sinucis. Femeia urma să se căsătorească peste câteva zile

Ada Ciorogaru, o tânără de 34 de ani din oraşul Călan, a fost ucisă în această dimineaţă de tatăl său vitreg. Bărbatul s-a sinucis apoi, tăindu-şi venele.

Dublu asasinat urmat de incendiere: ce sentinţă vor primi tinerii acuzaţi că au ucis o bătrână şi pe nepotul ei

Tribunalul Hunedoara a finalizat cercetarea judecătorească a celor doi tineri din Haţeg, arestaţi în luna decembrie a anului 2013, după ce au ucis un bărbat de 23 de ani şi pe bunica sa, iar apoi au incendiat camera în care se aflau cadavrele.

Dramele celor două victime ale ucigaşului din Vulcan: Robert Otescu şi Claudiu Blaj          

Cosmin Bărbuţi a fost arestat preventiv pentru uciderea a doi tineri din Vulcan, Robert Otescu şi Claudiu Blaj. Înainte de a-şi pierde viaţa, cele două victime ale criminalului au trecut prin momente teribile, în urma unor drame în familie.

Tribunalul decide soarta criminalului din Vulcan. Cosmin Bărbuţi, agresorul din barul de manele, e internat sub pază            

Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus reţinerea lui Cosmin Bărbuţi, acuzat de uciderea unui tânăr bodyguard al unui bar din localitate şi de tentativă de omor asupra altui hunedorean, patron al localului.

Manelele le-au adus moartea: tânărul ucis în Vulcan este a doua victimă a scandalurilor din localurile cu lăutari        

Claudiu Blaj (26 de ani) şi-a pierdut viaţa în urma unei altercaţii petrecute, duminică dimineaţă, într-un bar pentru amatorii de manele din municipiul Vulcan. În decembrie 2013, Mădălin Vizitiu, un alt tânăr hunedorean, a fost înjunghiat mortal, în urma unui scandal similar, izbucnit într-un bar de muzică lăutărească şi manele din Ostrov (Haţeg).

Crimă într-un bar din Vulcan: un tânăr angajat ca bodyguard a fost ucis     

Un tânăr de 26 de ani, din Vulcan, a fost ucis în această dimineaţă, într-un bar din municipiul Vulcan (Valea Jiului). Bărbatul lucra ca bodyguard şi a fost implicat într-o altercaţie cu un client.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite