Copile exploatate sexual după ce au fost recrutate printr-o agenție de modelling VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe percheziții au fost efectuate miercuri dimineața la Iași, la sediile unor persoane juridice și la domiciliile unor persoane fizice bănuite de infracțiunea de trafic de minori.

Victimă a traficului de minori. FOTO Shutterstock
Victimă a traficului de minori. FOTO Shutterstock

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu polițiști din cadrul din cadrul B.C.C.O. Iași efectuează cinci percheziţii în municipiul Iași la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor persoane juridice într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași în anul 2021 ca urmare a declinării competenței de soluționare de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

„În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2000-2016, mai multe persoane vătămate, minore la data comiterii faptelor, au fost recrutate prin intermediul unei organizații neguvernamentale și a unei agenții de modelling, înființate pe raza municipiului Iași, acestea fiind ulterior exploatate sexual, prin constrângere psihică (manipulare și abuz emoțional). Precizăm că, până la acest moment, în urma cercetărilor au fost identificate cinci persoane vătămate. Activitatea beneficiază de sprijinul unei Organizații nonguvernamentale specializată în prevenirea și combaterea traficului de persoane”, au transmis reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). 

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Primăria Iași a renunțat la parteneriatul cu agenția de modelling

În luna martie a anului 2022, Primăria Iași a renunțat la acordarea unei sume de 70.000 de lei pentru festivalul de modelling organizat de Asociația Kasta Morrelly.

Propunerea a venit atunci din partea mai multor consilieri locali, după ce în spațiul public au apărut informații și mărturii ale unor tinere abuzate, după ce au fost recrutate de această agenție. 

„În spaţiul public a apărut confirmarea oficială că DIICOT a pornit o investigaţie în privinţa unuia dintre fondatorii acestei asociaţii. Având aceste informaţii, nu consider oportun să continuăm finanţarea acestei asociaţii şi propun retragerea din lista de evenimente a acestui parteneriat”, a declarat la acea vreme Răzvan Timofciuc, consilier local. 

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite