Cine este deputatul PSD care a distribuit o postare odioasă anti-UE. Deşi reprezintă Iaşiul în Parlament, a votat împotriva Autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cîtea, deputat PSD de Iaşi, a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box
Vasile Cîtea, deputat PSD de Iaşi, a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Box

Fost muncitor în uzinele Nicolina şi boxer de performanţă, deputatul Vasile Cîtea este un membru cu state vechi în PSD. A fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului, iar în ultima perioadă distribuie pe Facebook mesaje împotriva Uniunii Europene.

Potrivit CV-ului deputatului un articol cu titlul „Dragă Uniune Europeană, eşti o curvă satanistă“ pe care l-a şters ulterior, a intrat în „câmpul muncii“ în 1982 ca muncitor la Uzina Mecanica Nicolina din Iaşi. Potrivit CV-ului, a fost muncitor până în 1992. În paralel, între anii 1978 şi 1993 a fost „sportiv de înaltă performanţă“ la Federaţia Română de Box, ulterior devenind antrenor de box, iar din ianuarie 2016 este preşedintele Federaţiei Române de Box. 

În 1993 a intrat în afaceri ca „director coordonator“ la o firmă de pază şi protecţie din Bucureşti, iar din 1996 apare drept directorul FGM Grup SA, cu acelaşi domeniu de activitate. Din 2005 până în 2013, a fost „consultant în management“ la SC The Red Point SA, o firmă înfiinţată de Bogdan Solcanu, fiul senatorului PSD Ion Solcanu, implicat în afaceri cu statul, care a intrat în insolvenţă figurând cu datorii imense la bugetul de stat. În 2013, a ajuns consilier personal al ministrului Tineretului şi Sportului, iar în 2015 director adjunct al SC Salubris, o firmă din subordinea Primăriei Iaşi. 

Traseul politic al deputatului Cîtea a început în 1995, când s-a înscrie în PDSR. A devenit apoi, pe rând, vicepreşedinte al TSD, membru în Consiliul Naţional PSD, consilier local, vicepreşedinte al PSD Iaşi, consilier judeţean din 2008 până în 2016, când a fost ales deputat. În Parlament este vicepreşedinte al Comisiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei şi secretar al grupului parlamentar PSD în Camera Deputaţilor. 

Cîtea a ajuns şi în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a cercetat pentru o tranzacţie imobiliară din 2008, vizând o afacere cu Bogdan Solcanu pentru care n-a putut justifica banii.

Deputatul PSD a intrat din nou în atenţia opiniei publice în urma votului din Parlament pentru proiectul Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. Acesta, împreună cu Vasile Axinte şi Camelia Gavrilă, alţi doi reprezentanţi ai Iaşiului, a votat pe 6 noiembrie 2018 împotriva autostrăzii şi a cerut ca documentaţia să fie retrimisă la Comisia de Transporturi. Votul final pentru acest proiect a avut loc pe 7 noiembrie, iar legea a fost aprobată

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite