Cinci vieţi salvate după drama unei familii din Botoşani. Organe donate de la un copil în stare critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Spitalul „Nicolae Oblu” din Iaşi
FOTO: Spitalul „Nicolae Oblu” din Iaşi

Copilul, din Botoşani, a ajuns în stare gravă la Iaşi după ce a suferit o ruptură a unui vas de la nivelul creierului şi nu a mai putut fi salvat de către medici.

Moartea unui adolescent în vârstă de 14 ani a însemnat o şansă la viaţă pentru alţi cinci oameni, după ce familia copilului a decis ca organe importante să ajungă să salveze persoane necunoscute, aflate în stare critică. 

„La faţa locului am găsit un pacient minor, în stop cardio-respirator. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare cardio-pulmonară, care au durat câteva zeci de minute. S-a reuşit restabilirea pulsului, iar ulterior copilul a fost transportat la Pediatrie”, au transmis medicii botoşăneni, înainte de transferul către Iaşi. 

Părinţii copilului au primit după doar câteva ore vestea că adolescentul nu va supravieţui, iar după o discuţie cu medicii au decis să schimbe viaţa altor familii. Astfel, băiatul în vârstă de 14 ani, ajuns la Spitalul de Neurochirurgie „Nicolae Oblu” din Iaşi, a fost dus pe masa de operaţii, începându-se prelevarea. 

„A fost o prelevare de la un donator copil, de 14 ani, de la care s-au putut preleva doar ficatul, rinichii şi corneea. Ficatul a fost transplantat unui primitor tânăr, de 29 de ani. Corneele urmează să fie transplantate, iar la rinichi, procedura este în curs de desfăşurare”, a declarat doctorul Raluca Neagu-Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant de la Iaşi.

Potrivit medicilor, acesta a fost cel de-al şaptelea transplant hepatic efectuat la Iaşi, în anul 2022.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un salvamar a murit încercând să salveze un tânăr care s-a aventurat în mare, deşi scăldatul era interzis

„Guvernatorul” instalat de ruşi în regiunea Herson ar fi fost otrăvit de menajera sau bucătarul său

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite