Centenarul Marii Uniri celebrat într-un caiac pe traseul Amsterdam- Constanţa: „Este o premieră pentru România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj format din prof.univ.dr. Marin Chirazi, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, şi Iulian Andon, student la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti va străbate cu un caiac traseul Amsterdam – Constanţa.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri din 1918, Asociaţia Club Sportiv „Al. I. Cuza” Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi vor desfăşura proiectul „Cuza pentru România“. Proiectul are ca scop celebrarea Centenarului de-a lungul traseului naval al Europei -Marea Nordului, Olanda /Amsterdam - Marea Negră, România / Constanţa. Traseul în lungime de aproximativ 3.100 de kilometri va fi străbătut cu un caiac de dublu. 

Echipajul va fi format din prof.univ.dr. Marin Chirazi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Cuza” din Iaşi, care este şi coordonator de proiect, şi Iulian Andon, student la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

„Traseul este o premieră pentru România, nefiind strabătut de niciun român cu o ambarcaţiune de agrement. Vom traversa prin 77 de ecluze şi nouă ţări. Din cei 3.100 de kilometri aproximativ 850 de kilometri vor fi parcurşi în amonte, mă refer la Rin şi Main. În toate cele aproximativ 40 - 45 de zile vor fi înregistrate temperatura apei şi cea de afară, viteza şi direcţia vântului, mai mulţi parametri psihologici, precum şi frecvenţa cardiacă şi a ţesutului adipos”, a declarat prof.univ.dr. Marin Chirazi, într-o conferinţă organizată de Primăria Iaşi, instituţie care va finanţa o parte din aventura celor doi temerari.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite