Ce tipuri de firme au înfiinţat românii din Diaspora care şi-au propus să înceapă un nou business acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diaspora restart FOTO ADR Nord-Est
Diaspora restart FOTO ADR Nord-Est

În jur de 400 de români plecaţi la muncă peste hotare au urmat cursuri de antreprenoriat prin proiectul „Diaspora ReSTART” implementat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est alături de alţi parteneri.

Dintre cei care au luat parte la proiectul finanţat cu bani europeni, 60 vor primi şi sprijin financiar pentru începerea afacerilor. „Din cei 400 participanţi la cursuri, 149 au ales să participe la concursul de planuri de afaceri, iar 60 cele mai bune planuri au fost selectate pentru finanţare. Conform datelor furnizate de catre CNIPMMR cei mai multi aplicaţi sunt din Marea Britanie (33.3%) şi Spania (28.3%),  urmaţi de Italia (11.67%), Franţa (6.67%), Olanda (5%), Germania, dar şi Australia sau SUA (1.67%)“, au transmis reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, for care a implementat proiectul alături de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Fundaţia C.A.E.S.A.R., Global Commercium Development SRL şi Metodo Estudios Consultores SL.

Cele mai multe noi firme vor fi înfiinţate în Regiunea Nord-Est – 26,67%, Regiunea Centru -21.67%, Regiunea Nord-Vest- 15%. Domeniile în care s-au depus proiectele vizează „Activităţi ale portalurilor web“- (10%), „Întreţinerea şi repararea autovehiculelor“- (8.33%)“, „Restaurante“- (8.33%), „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“- (8.33%) şi „Activităţi de realizare a software-ului la comandă“- (5%). 

Potrivit ADR Nord-Est, printre cei care primesc mentorat este şi Alexandru, un tânăr din Piatra Neamţ care a aplicat din Olanda şi doreşte să dezvolte în Romania o firmă în domeniul geodeziei: „Vreau să aplic în firma mea cunoştinţele pe care le-am dobândit lucrând la cea mai mare companie de geodezie din lume, iar în acest mod să contribui la dezvoltarea regiunii şi la dezvoltarea sectorului geotehnic în România”.

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite