Ce s-a întâmplat cu dosarele penale care au ars la Judecătoria Iaşi. Biroul a doi magistraţi s-a făcut scrum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a cuprins biroul a doi judecători ieşeni FOTO Ziarul de Iaşi
Incendiul a cuprins biroul a doi judecători ieşeni FOTO Ziarul de Iaşi

Mai multe dosare penale aflate pe rolul Judecătoriei Iaşi au ars în urma incendiului care a cuprins Palatul de Justiţie de pe strada Anastasie Panu, în data de 7 noiembrie ac.

Incendiul a izbucnit din cauza unor defecţiuni la reţeaua electrică şi a cuprins birourile a doi judecătorilor. Cel puţin şapte dosare penale au ars, fără a fi însă afectate procedurile judiciare.

Reprezentanţii instituţiei au fost nevoiţi, în ultimele zile, să solicite instanţei reconstituirea dosarelor, o procedură prevăzută de Codul de Procedură Penală. Şapte astfel de dosare au fost reconstituite în ultimele zile la Judecătorie, în fiecare caz fiind vorba de obţinerea unor copii ale filelor care au ars, în baza scanărilor aflate în sistemul Ecris.

A fost vorba de dosare diverse, de la conducere cu alcool la violenţă în familie, în cazul tuturor inculpaţii urmând a fi judecaţi fără probleme, în continuare.

Incendiul care a cuprins Palatul de Justiţie din Iaşi a avut loc în jurul orei 23.00 şi a mistuit birourile de la etajul V a unor judecători de la Secţia Penală. Nicio persoană nu se afla în biroul cuprins de flăcări la acel moment, au precizat autorităţile.

Vă rec​omandăm să citiţi şi:

Monolitul de la Petrodava, similar celui din Utah, naşte teorii. „Extratereştrii ne vor pe noi şi pe americani“

 

Cavou dărâmat cu excavatorul de preotul satului. „Părinte, lasă-l, părinteeee, că nu mai am bani să-l fac!“ VIDEO

IaşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite