Cât de sigure sunt produsele din piețele ieșene? Marfa de pe tarabe a fost testată

0
Publicat:

Piețele alimentare din Iași sunt frecventate, zilnic, de mii de clienți. Foarte multe persoane aleg să cumpere produsele vândute la tarabe, în detrimentul celor din supermarket.

Produse Piața Nicolina Iași SURSĂ FOTO Cristian Hitruc
Produse Piața Nicolina Iași SURSĂ FOTO Cristian Hitruc

Cu toate acestea, mulți clienți au pus la îndoială calitatea acestora. Astfel, reprezentanții EcoPiața S.A. au ales să meargă în piețele din oraș, unde au testat mai multe produse puse pe tarabe de către comercianți. 

Ce rezultate au arătat testele efectuate?

Conform conducerii EcoPiața S.A., rezultatele obținute în urma testelor efectuate în Piața Nicolina și Piața Alexandru cel Bun sunt foarte bune. Astfel, marfa existentă la vânzare este numai bună de consumat, susțin aceștia. 

,,Rezultatele obținute în urma testelor pe care le-am efectuat, la fața locului, sunt unele bune. Într-un singur loc aparatul a detectat valori crescute, dar acest lucru ne-a bucurat pentru că ne-a indicat faptul că echipamentul funcționează în parametri normal. Dispozitivul pe care îl folosim detectează nitrații din produse dar poate fi folosit și la stabilirea calității apei și multe alte lucruri. De data aceasta, a fost folosit pentru a testa fructele și legumele din piețele Nicolina și Alexandru cel Bun, care sunt cele mai frecventate de către ieșeni. Am avut și o persoană care a solicitat să testeze cireșele pe care le-a cumpărat din Piața Hala Centrală, i se păreau suspecte, dar rezultatul a fost foarte bun, erau în regulă", a precizat Radu Botez, director EcoPiața.

,,Piețele trebuie să fie promovate"

Directorul EcoPiața a vorbit și despre imaginea negativă pe care o au piețele. Astfel, acesta susține că în piețele din Iași putem găsi produse de calitate, din România, ce pot fi consumate fără griji.

,,Din păcate ne confruntăm și cu o imagine negativă. În piețele din Iași putem găsi marfă de calitate, la prețuri foarte bune. Chiar vom analiza și câteva produse din supermarket, pe care le vom compara cu cele pe care le găsim în piață, să vedem ce rezultate vom obține", a adăugat directorul EcoPiața. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite