Cât de recomandat e sucul de portocale la micul-dejun. Verdictul nutriţioniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
suc

Cumpărat sau preparat în casă, sucul de portocale se găseşte în casele multora şi este preferat adesea la prima masă din zi.

Potrivit nutriţionistului ieşean Adina Rusu, sucurile de fructe, ceaiurile îndulcite, laptele, băuturile răcoritoare şi cele cu alcool fac parte din categoria băuturilor calorice.

Studiile prezentate până acum arată că aceste tipuri de băuturi sunt implicate în dezvoltarea obezităţii. Astfel, o băutură calorică care este consumată în timpul mesei  „influenţează nu doar aportul caloric total, ci şi resursele pe care organismul le va consuma, cu prioritate, după masa respectivă. Spre deosebire de situaţia în care se bea apă, consumul de băuturi calorice prioritizează oxidarea carbohidraţilor faţă de cea a grăsimilor prin creşterea disponibilităţii carbohidraţilor şi/sau prin stimularea secreţiei de insulină“.

Astfel, potrivit studiilor citate de nutriţionistul Adina Rusu, un suc de portocale consumat la micul-dejun determină ca viteza de „ardere” a grăsimilor din organism să scadă semnificativ, iar „grăsimile ingerate la masa respectivă sunt consumate foarte lent, existând riscul ca, în timp, ele să se acumuleze“. Specialiştii susţin că atunci când la micul-dejun consumăm suc de portocale sau alte băuturi îndulcite, nivelul de insulină creşte foarte mult, faţă de situaţia în care bem doar apă. Totodată, cei care aleg să bea suc de portoclae pot fi predispuşi la acumulare de ţesut adipos dacă sunt sedentari şi dacă sunt consumate grăsimi la fiecare masă.

Citeşte şi:

Cum vrea Iaşiul să devină primul municipiu din ţară cu „zero deşeuri“: de la tarif diferenţiat pentru gunoi până la ateliere de reparaţii

Iaşi

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite