Cămin în eternă renovare. Singurul imobil unde s-ar putea caza cursanţii de la Postliceala Sanitară din Iaşi are lacătul pe uşă de opt ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala Postliceala Sanitară de Stat ''Grigore Ghica Vodă'' din Iaşi are un cămin unde ar putea caza 200 de cursanţi, dar care de opt ani stă închis şi se degradează. Ar fi nevoie de 2 milioane de euro pentru reabilitarea căminului, dar în loc de bani, conducerea instituţiei de învăţământ primeşte de la an la an numai promisiuni.

Şcoala Postliceală Sanitară de Stat ‘’Grigore Ghica Vodă’’ prezintă un interes tot mai mare în rândul tinerilor. Numărul celor care vin să studieze aici este în creştere de la an la an, concurând chiar cu marile universităţi din Iaşi, dar spre deosebire de acestea, unitatea de învăţământ prezintă şi un mare dezavataj: nu are unde să-şi cazeze cursanţii.

Singurul cămin cu această destinaţie aflat chiar peste drum de şcoală este în reparaţii din 2008, dar lucrările au fost sistate din cauză că nu au mai venit fonduri de la Ministerul Educaţiei.

Spaţiul unde ar putea fi cazaţi 200 de tineri este într-o continuă degradare şi oferă o imagine dezolantă trecătorilor. Nici în interior nu este mai bine: caloriferele vechi sunt scoase din pereţi şi adunate pe holuri, instalaţii sanitare au fost dezafectate. 

Ar fi nevoie de 2 milioane de euro pentru reabilitarea căminului, dar în loc de bani, conducerea instituţiei de învăţământ primeşte de la an la an numai promisiuni. 

‘’Din păcate, de opt ani situaţia este aceeaşi, iar alte soluţii nu sunt. Am încercat chiar şi accesarea de proiecte europene, dar nu am îndeplinit condiţiile de eligibilitate. Este păcat că nu avem un cămin funcţional care să vină în sprijinul cursanţilor noştri pentru că avem destul de mulţi care vin de la zeci sau sute de kilometri distanţă, unii fac chiar naveta’’, spune Edmond Ciumaşu, directorul Şcolii Postliceale Sanitare de Stat din Iaşi. 

În lipsa unui cămin unde să fie găzduiţi, mulţi dintre cei care urmează cursurile şcolii postliceale sunt nevoiţi să facă naveta sau să plătească chirie. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Studenţii, poftiţi în cămine închise. Două imobile sunt cu lacăte pe uşă de 7 ani din lipsă de fonduri pentru reabilitare

Eternele facultăţi fără căutare de la Iaşi. ''După Medicină, Textile-Pielărie e cea mai grea facultate''

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite