Au renunţat la vacanţă ca să renoveze campusul universitar. Sute de studenţi văruiesc şi fac curăţenie în cămine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

250 de studenţi ai Universităţii Tehnice ‘’Gh. Asachi’’ din Iaşi igienizează cele 20 de cămine din campusul universitar. Administratorii campusului spun că astfel fac o economie substanţială la buget.

Pentru 250 de tineri care studiază la facultăţile de la Politehnică vacanţa s-a sfârşit mai repede. Şi nu pentru a reveni la cursuri, ci pentru a face curăţenie în campus. Aceştia zugrăvesc holul din cămine, schimbă saltelele şi paturile din camere, vopsesc mobilierul, repară stricăciunile.

Totul este voluntar, la iniţiativa tinerilor care doresc să creeze cele mai bune condiţii pentru ei şi colegii lor. De altfel, nu este primul an în care studenţii fac astfel de campanii de igienizare a campusului. A devenit deja o tradiţie să se întorcă cu câteva săptămâni înainte de începerea anului universitar pentru a înfrumuseţa camerele din cămine. 

Anul trecut de exemplu, 100 de tineri au participat la astfel de acţiuni, numărul lor crescând anul acesta vizibil. 

Reprezentanţii campusului admiră mobilizarea studenţilor şi reunosc că astfel fac o economie substanţială la buget. Anul trecut, 100.000 de euro au fost economisiţi astfel. 

‘’Este absolut extraordinar ceea ce fac studenţii noştri. Vreau să spun că ei lucrează poate chiar mai bine decât dacă am apela la o firmă pentru că ştiu că o fac pentru ei, că  urmează să stea în următoarele luni în cămin. Se economisesc bani pe care îi folosim tot în dotarea căminelor’’, spune Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei de Servicii Studenţeşti de la Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” din Iaşi.

În cele 20 de cămine ale Universităţii Tehnice ‘’Gh. Asachi’’ din Iaşi sunt cazaţi peste 8.000 de studenţi.

Vă mai recomandăm:

FOTO Studenţii care au renunţat la vacanţă pentru a face curăţenie în campus economisind 100.000 de euro

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite