Bicicliștii și utilizatorii de trotinete, luați în vizor de polițiști. Creștere semnificativă a numărului de accidente

0
Publicat:

Bicicliștii și utilizatorii de trotinete au intrat în vizorul polițiștilor. Astfel, mai multe persoane s-au ales cu sancțiuni din partea oamenilor legii, în timpul unei acțiuni organizate de Biroul Rutier Iași.

Trotinete electrice Lime SURSĂ FOTO Arhiva Adevărul
Trotinete electrice Lime SURSĂ FOTO Arhiva Adevărul

Aceste măsuri sunt luate în contextul în care, în ultimii ani, numărul accidentelor în care sunt implicați utilizatorii de trotinete și bicicliștii au suferit creșteri semnificative.

Bicicliștii și utilizatorii de trotinete, luați în vizor de polițiști

Statisticile arată că, în ultimii ani, numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete a crescut considerabil. Astfel, de la 42 de accidente, în anul 2018, s-a ajuns la un număr de 2.218 accidente, în 2022. În aceste condiții, oamenii legii au început mai multe acțiuni rutiere, care îi vizează și pe utilizatorii acestor mijloace de deplasare, deoarece s-a constatat o creștere de peste 52 de ori în ultimii cinci ani a numărului de accidente.

La această creștere au contribuit și companiile care și-au făcut apariția în marile orașe ale țării în ultimii ani și care oferă trotinete spre închiriere.

Pe de 3 martie 2024, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au desfășurat o acţiune pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la indisciplina pietonilor şi a celorlalte principale cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel, au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale. Dintre aceste, 34 au fost aplicate bicicliștilor, iar trei conducătorilor de trotinete”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Nici șoferii nu au scăpat de sancțiuni

În timpul acțiunii pe care au organizat-o, oamenii legii au sancționat și mai muți șoferi

Au fost efectuate 56 de testări alcoolscopice şi au fost aplicate 190 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 59 pentru nerespectarea regulilor de către pietoni, nouă pentru neacordare prioritate vehicule, opt pentru neacordare prioritate pietoni, 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 55 pentru alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 84.860 de lei. Totodată, au fost reţinute 27 de permise de conducere şi au fost retrase cinci certificate de înmatriculare”, au adăugat reprezentanţii IPJ Iași. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite