Bărbaţii sunt mai predispuşi la concediere decât femeile în judeţul Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul ieşenilor care îşi pierd locul de muncă va creşte în perioada de iarnă, urmând să fie anunţate disponibilizări masive în sectorul construcţiilor.

Peste 16.000 de ieşeni nu mai au un loc de muncă. Statisticile Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) arată că numărul acestora este mai mare, comparativ cu luna anterioară. Din total, aproape 10.000 de şomeri sunt bărbaţi.

„La începutul lunii noiembrie avem înregistrate 16.030 de persoane fără un serviciu. Din acestea, 6.671 sunt femei, iar 3.839 de persoane provin din sectorul privat", a explicat Adriana Sârghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

Cea mai mare parte a şomerilor ieşeni nu au nicio sursă de venit, întrucât nu primesc nici măcar indemnizaţie de şomaj. În această situaţie se află 12.068 de persoane.

Numărul acestora va creşte simultan cu instalarea sezonului rece. Aceasta este perioada în care angajatorii din construcţii renunţă la o parte dintre salariaţi, sau optează pentru trimiterea acestora în şomaj tehnic din cauza imposibilităţii de a lucra pe şantiere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite