Bani falsificaţi la Iaşi cu fierul de călcat şi cu ojă albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bani falşi Foto: Arhivă
Bani falşi Foto: Arhivă

Trei tineri, printre care şi un student politehnist, vor fi judecaţi după ce au falsificat bancnote de 100 de lei cu o imprimantă, un fier de călcat şi ojă.

Alexandru Nicuşor Papară (20 de ani), Andrei Marius Răileanu (25 de ani) şi Alexandru Zacreţchi (24 de ani, din Botoşani), student la Universitatea Tehnică, au fost acuzaţi de falsificare de monedă, înşelăciune şi respectiv complicitate la înşelăciune.

Potrivit  rechizitoriului, cei trei tineri au pus bazele afacerii în primăvara acestui an. Pe 16 aprilie, Răileanu şi Zacreţchi au cumpărat o imprimantă, iar Papară a adus o unitate centrală de calculator. Tinerii au făcut mai multe teste pentru a obţine o cupiură reuşită şi pe 18 aprilie au imprimat mai multe bucăţi de foaie cu imaginea bancnotei de 100 de lei. Procurorii susţin că cei trei au tăiat fereastra transparentă, au dat cu aracet şi au aplicat pe spaţiul rămas liber o folie alimentară. Apoi, au presat „bancnota" cu fierul de călcat încins şi au pictat fereastra transparentă cu ojă albă, iar cu un pix cu gel au făcut modelul auriu de pe cupiurile reale.Tinerii au decupat bancnota astfel obţinută şi au cumpărat cu ea, de la o firmă de pe bulevardul Socola, ţigări. Papara a plasat banii, iar Răileanu a primit 70 de lei.

Citiţi şi:

Bătaie ca-n Vestul Sălbatic cu milionarul de la Loto

Un ieşean cere suspendarea recensământului

Ultimul împreună cu Zacreţchi au falsificat alte patru bancnote. Două le-au dat lui Alexandru Papara, care a reuşit să cumpere ceva cu una dintre ele. Însă când a vrut să o plaseze şi pe a doua vânzătorul unui magazin de pe Bulevardul Socola şi-a dat seama că banii sunt falşi şi l-a închis pe tânăr în chioşc. Astfel, cei trei au ajuns în atenţia anchetatorilor. Primul termen al procesului va fi pe 16 decembrie la Judecătoria Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite