Antibiotice Iași inaugurează cea mai modernă fabrică de medicamente topice

0
Publicat:

,Antibiotice Iași inaugurează vineri, 9 decembrie, cea mai modernă fabrică de produse farmaceutice topice solide și semisolide din Europa, destinate atât medicației intraspitalicești cât și consumului populației.

Noua fabrică FOTO Antibiotice Iasi
Noua fabrică FOTO Antibiotice Iasi

Inaugurarea are loc cu ocazia aniversării a 67 de ani de activitate a companiei, care își consolidează astfel poziția de lider național în fabricația de produse farmaceutice cu aplicare topică, conform studiilor de piață Cegedim.

O mai mare deschidere spre piețe internaționale

Noua fabrică a fost realizată cu o investiție de 20 de milioane de euro din surse proprii și are o capacitate de producție de 540 tone anual, cu 50% mai mare comparativ cu cea existentă. În cadrul noii fabrici se vor fabrica 56 de produse topice (preparate cu aplicare locală), pentru 19 dintre acestea compania Antibiotice fiind unic producător.

Antibiotice Iasi. FOTO Facebook Antibiotice Iasi
Antibiotice Iasi. FOTO Facebook Antibiotice Iasi

“Noua fabrică de produse topice reprezintă dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta și de a investi în producția românească de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate oferind sistemului de sănătate românesc siguranță și încredere. În același timp, această investiție ne oferă o mai mare deschidere spre piețe internaționale caracterizate de un înalt grad de competitivitate şi inovare. Vizăm valorificarea acestor produse atât pe piața din România cât și pe piețe internaționale precum SUA și țările Comunității Europene, dar ne orientăm și spre Vietnam și Asia de SE care reprezintă o mare oportunitate pentru astfel de medicamente”,  a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași 

Producția va ajunge și la export. FOTO Antibiotice Iasi
Producția va ajunge și la export. FOTO Antibiotice Iasi

Compania urmărește și dezvoltarea și asimilarea în portofoliu de noi produse topice sterile și dermato-cosmetice.

Ne propunem astfel, să dublăm cifra de afaceri pentru forma topică până la nivelul anului 2030 pentru a menține trendul de creștere al cifrei de afaceri totale a companiei, pe care, de asemenea, țintim să o dublăm până în 2030”, mai spune oan Nani.

Despre compania Antibiotice Iași

Compania Antibiotice este cel mai important producator roman de medicamente generice. Portofoliul de peste 150 de medicamente acopera o gama larga de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrata astazi pe medicamentele din clasele cardiovascular, antiinfectioase, sistem nervos central si tract digestiv.

„Pe piata interna, Antibiotice se diferentiaza ca principal producator de medicamente antiinfectioase si singurul producator de substante active obtinute prin biosinteza (Nistatina).Calitatea produselor Antibiotice este atestata de principalele forme de certificare: Good Manufacturing Practice pentru toate cele 8 fluxuri de fabricatie, Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeana (COS) si autorizatia Food and Drug Administration (FDA) pentru productia de Nistatina”, se arată pe pagina oficială a companiei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite