Absolvenţii UMF Iaşi vor depune Jurământul lui Hipocrate în cadrul unei ceremonii speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi
FOTO Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi

După un an complicat şi plin de incertitudini, absolvenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi vor putea rosti, în sfârşit, Jurământul lui Hipocrate, în cadrul unei ceremonii speciale.

Cei 1669 de absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi – Promoţia 2020 vor putea rosti Jurământul lui Hipocrate în cadrul unei ceremonii speciale.

Evenimentul se va desfăşura, din cauza situaţiei epidemiologice, pe parcursul a patru zile, în perioada 17-20 septembrie, în intervalul orar 10.00-14.00, pe Esplanada UMF Iaşi, după următorul program: pe 17 septembrie, pentru absolvenţii de Medicină, pe 18 septembrie, pentru absolvenţii facultăţilor de Medicină Dentară şi Farmacie, pe 19 septembrie, pentru absolvenţii specializărilor Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi Bioinginerie, iar pe 20 septembrie pentru absolvenţii de Medicină şi Medicină Dentară de la liniile de predare în engleză şi franceză.

Întreaga ceremonie va fi transmisă live.

„Ne-am asigurat că Ceremonia de Absolvire se va desfăşura în condiţii de siguranţă epidemiologică. Pentru a respecta numărul maxim de participanţi admişi la o adunare, am hotărât ca aceasta să se întindă pe parcursul a patru zile, iar durata unei întâlniri să nu fie mai mare de 4 ore. Din păcate, nu va fi posibil să aveţi familiile şi prietenii alături, dar se vor putea bucura de reuşita voastră vizionând, live, transmisia întregii ceremonii”, a transmis absolvenţilor prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

În fiecare zi, accesul absolvenţilor în areal se va face începând cu ora 9.00, prin patru porţi, unde se va face triajul epidemiologic şi vor primi măşti. Toţi absolvenţii vor intra în zona de festivităţi până la ora 10.00 (chiar dacă sunt programate mai multe specializări în ziua respectivă) şi nu vor ieşi din areal până la final. Sunt organizate panouri foto, iar absolvenţii vor putea face fotografii după ceremonie.

În cadrul ceremoniei vor ţine scurte alocuţiuni rectorul, decanii facultăţilor şi de promoţie, şefii de an şi de promoţie, se va striga catalogul, iar finalul este rezervat depunerii de către absolvenţi a Jurământului lui Hipocrate.

Vă mai recomandăm şi:

Cum au rezolvat canadienii problema măştilor în sala de clasă. Conceptul salvator care le permite elevilor să respire liber la ore

Cine este Oana Lovin „Sparanghel“, fata care l-a înjurat pe Iohannis. Susţinătoare a lui Liviu Dragnea şi acuzată ca a donat 5.000 de lei la PSD cu bani din videochat

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite