200 de locuri de parcare noi la Iaşi. Spaţiul subteran construit lângă Starea Civilă a fost terminat după 6 ani de scandaluri, amânări şi controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcarea este concepută în principal, pentru clienţii complexului hotelier Unirea din Iaşi, fiind compusă din 161 de locuri în subteran şi de 39 în suprateran.

Cele 200 de locuri ale parcării pot fi ocupate de orice şofer, dar clienţii Hotelului Unirea, cei ai restaurantelor Panoramic 13 şi Blue Caffe, precum şi rezidenţii din zona Piaţa Unirii, beneficiază de tarife speciale.

Tariful standard pentru folosirea unui loc de parcare este de 2 lei pe oră, dar rezidenţii din zona Piaţa Unirii pot obţine un tichet promoţional care le va asigura folosirea unui spaţiu de parcare la preţul de 2 lei/zi. 

Clienţii Hotelului Unirea pot parca gratuit. La fel şi clienţii restaurantului Panoramic, doar în schimbul unui bon care să ateste o consumaţie în valoare de minim 40 de lei făcută la restaurant.

Şoferilor care achita bonul de parcare le vor fi asigurate 15 minute gratuit pentru manevre de ieşire din momentul achitării tichetului, precum şi 15 minute gratuite pentru cazare sau preluarea de clienţi.

Perioada maximă de staţionare a fost stabilită la 72 de ore. Pot intra maşini înalte de 2,3 metri şi late de 2,1. Accesul spre intrarea în parcare se poate dinspre stărzile Cuza Vodă şi Vasile Alecsandri.

Proiectul a început în 2007, dar a fost întrerupt de nenumărate ori din cauza controverselor apărute în urma licitaţiei contestate, a protestului locatarilor din zona Piaţa Unirii, a unor consilieri locali sau activişti de mediu care au protestat împotrivă tăierii arborilor de pe spaţiul situat deasupra parcării.

Mai puteţi citi:

Lucrări reluate la parcarea subterană de lângă Starea Civilă

Deşert cu premeditare în Iaşi. După tăierea teilor din faţa Mitropoliei, alte sute de arbori din zonă vor fi sacrificaţi pentru o parcare subterană

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite