10 pasionaţi de geografie au deveniţi ghizi ai Iaşului. Unde pot fi găsiţi în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 studenţi, masteranzi şi absolvenţi de la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au devenit ghizi turistici ai oraşului. Aceştia au iniţiat, împreună cu profesorul Mihai Bulai, prodecan al facultăţii, proiectul Iaşi.Travel, cu ajutorul căruia vor să promoveze turistic Iaşul şi să le arate vizitatorilor atracţiile oraşului.

În fiecare zi, de la ora 18.00, un student voluntar îi aşteaptă pe turişti în Piaţa Unirii pentru a le oferi tururi pe cele şapte trasee tematice stabilite: Traseul Unirii, Traseul Artelor, Traseul Comunismului, Traseul Pelerinului, Traseul Evreiesc, Traseul Romantic şi Traseul Activ.

„Zilnic, un voluntar se va afla în centrul oraşului pentru a oferi doritorilor un tur prin zonele turistice ale Iaşului, în funcţie de traseul pe care îl aleg. Am avut, mai ales în ultima perioadă, cereri şi din partea mai multor grupuri de persoane care şi-au dorit să cunoască Iaşul”, a precizat prof. Mihai Bulai, prodecanul Facultăţii de Geografie şi iniţiatorul proiectului.

Proiectul este finanţat de Granturile SEE, susţinute de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, şi a fost demarat pentru prima dată în 2017, când voluntarii pasionaţi de geografie au pus mai multe plăcuţe cu informaţii prin oraş, în zonele obiectivelor turistice. Tururile ţinute în prezent de voluntari sunt gratuite şi pot fi făcute, la cerere, şi în patru limbi străine.

Citiţi şi: 

Un student va deveni ghid turistic la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite