Zi decisivă pentru „mafia fierului vechi”. După un deceniu, magistraţii pronunţă sentinţa în celebrul proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Berbeceanu (cu spatele) şi Codruţa Kovesi, în 2006, în timpul acţiunilor.
Traian Berbeceanu (cu spatele) şi Codruţa Kovesi, în 2006, în timpul acţiunilor.

După un deceniu de la începerea procesului aşa-numitei mafii a fierului vechi din Hunedoara, tribunalul anunţă pronunţarea hotărârii judecătoreşti în dosar.

Tribunalul Bistriţa Năsăud a stabilit pentru vineri, 24 noiembrie, pronunţarea hotărârii judecătoreşti în dosarul aşa-zisei mafiii a fierului vechi din Hunedoara, după ce instanţa a amânat deja, de două ori, soluţionarea procesului. Soluţia însă nu va fi definitivă.

Procesul în care sunt judecaţi peste 40 de hunedoreni, acuzaţi de furturi de fier din combinatul siderurgic şi infracţiuni economice cu prejudicii importante, a început în anul 2007 la Tribunalul Hunedoara, iar ulterior dosarul a fost strămutat la Bistriţa Năsăud. Două grupări infracţionale au fost destructurate în anul 2006, în urma unor descinderi ale ofiţerilor DIICOT şi ale poliţiştilor, în acţiunile coordonate de fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, la care a participat şi procurorul şef delegat de la DIICOT – Sibiu, la acea vreme, Laura Codruţa Kövesi.

Potrivit rechizitoriului, la începutul anilor 2000, bandele de hoţi de fier vechi, patroni ai unor centre de colectare şi angajaţii lor, precum şi angajaţi ai unor firme de pază au produs prejudicii de peste 12,5 milioane de lei, prin delapidare, spălare de bani şi evaziune fiscală şi pagube de alte câteva milioane de lei prin furturi, în dauna combinatului siderurgic din Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scrisoarea de teroare trimisă din puşcărie de un criminal odios, proaspăt eliberat: „Vă voi executa prin dinamitare şi voi scrie istoria cu sângele copiilor“

Vestea eliberării din închisoare a lui Beniamin Laichici, după 22 de ani ispăşiţi pentru cele cinci crime săvârşite într-o singură zi, a produs tulburări mari foştilor săi apropiaţi. O nepoată de-a fostului condamnat cere o protecţie împotriva lui, după în anii trecuţi a primit numeroase scrisori de ameninţare cu moartea de la el.

De ce a fost eliberat Beniamin Laichici după 22 de ani de puşcărie. A împuşcat mortal cinci oameni, într-o singură zi

Cel mai odios criminal al anilor 1990 a fost eliberat din închisoare. Soluţia a fost pronunţată de Tribunalul Bistriţa Năsăud, care a motivat, printre altele, că acesta a participat la un program educativ.

Mărturia poliţistului care a fugit după cel mai temut asasin din Deva: „Am auzit focurile trase pe stradă şi am alergat la el, dar... nu aveam pistolul la mine”

Poliţistul Sever Vecleniţ a fost martorul celei de-a cincea crime săvârşite de Beniamin Jian Laichici, unul dintre cei mai odioşi criminali din anii '90, şi a relatat că a fost la un pas să îl captureze pe asasin, de unul singur, însă lipsa pistolului l-a împiedicat să o facă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite