Vremea rece creşte numărul hunedorenilor diagnosticaţi cu viroze şi pneumonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Aproximativ 1.350 de persoane s-au prezentat, săptămâna trecută, la medic cu infecţii respiratorii acute şi pneumonii. Din totalul acestora, 64 au necesitat internare. Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul bolnavilor a crescut cu aproape 500 de persoane, iar cel al internărilor cu circa 25 de cazuri.

Fiole Cantgrip pe stoc

Pe de altă parte, în intervalul 9-14 februarie, 218 hunedoreni s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1. Momentan, Institutul Cantacuzino din Bucureşti, singura instituţie abilitată la nivel naţional să producă acest vaccin, nu mai fabrică nicio fiolă de Cantgrip, întrucât Agenţia Naţională a Medicamentului  i-a retras, la începutul lunii februarie, autorizaţia de punere pe piaţă a tuturor produselor injectabile, pentru că nu a respectat regulile de bună practică de producţie. Cu toate acestea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara spun că oamenii nu au de ce să îşi facă griji. ,,Reţeau medicală din judeţ încă are pe stoc vaccin împotriva noii gripe. Cine doreşte, se poate imuniza fără probleme”, a precizat directorul adjunct al DSP, Cecilia Birău.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite