VIDEO Unirea Principatelor Române a fost celebrată în centrul Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa din faţa Casei de Cultură a municipiului Hunedoara a fost loc de întâlnire pentru hunedorenii care au dorit să celebreze Ziua Unirii Principatelor.

Frigul nu i-a împiedicat pe hunedoreni să participe la ceremoniile dedicate Zilei Unirii Principatelor Române Moldova şi Muntenia.

Ea a fost sărbătorită, marţi, în piaţa din faţa Casei de cultură a municipiului Hunedoara, printr-un spectacol de muzică şi dansuri populare. Recitalurile artiştilor s-au încheiat cu tradiţionala Horă a Unirii, un simbol al sărbătorii din 24 ianuarie. Peste 100 de oameni, mulţi îmbrăcaţi în costume tradiţionale şi cu tricolorul în piept, s-au prins în Hora Unirii din centrul Hunedoarei.

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea şi reprezintă unirea statelor Moldova şi Ţara Românească. La 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor în Ţara Românească după ce în 5 ianuarie 1859 a devenit domn al Moldovei.

Ziua Unirii Principatelor, celebrată în Hunedoara

image

Vă recomandăm şi:

10 locuri bizare în Castelul Corvinilor. Mărturii neobişnuite despre cel mai impresionant edificiu din vestul României

Castelul Corvinilor a devenit una dintre destinaţiile favorite ale amatorilor de istorie medievală. Vechi de şase secole, monumentul oferă vizitatorilor săi nenumărate legende, iar unele dintre încăperile şi locurile sale sunt cu totul neobişnuite.

Provocarea vieţii pentru românul care a traversat înot Canalul Mânecii. Avram Iancu va înota 2.860 de kilometri în Dunăre, de la izvoare la Marea Neagră

Inspirat de un roman scris de Jules Verne, bibliotecarul Avram Iancu, românul care a traversat înot Canalul Mânecii, anunţă o nouă provocare: va parcurge înot cei aproape 3.000 de kilometri ai Dunării, de la izvoarele ei din Munţii Pădurea Neagră la vărsarea în Marea Neagră.

VIDEO Planuri fanteziste cu Castelul Corvinilor. Cum va arăta parcul medieval de distracţii din jurul monumentului

Zona de la poalele Castelului Corvinilor şi grădina sa vor fi transformate într-un parc tematic medieval, în care vor funcţiona un amfiteatru, o arenă de turnir, o moară de apă, potrivit unui proiect prezentat, marţi, de primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite