VIDEO Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia va fi inaugurată în 23 mai. Cum arată ultimii kilometri ai drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Hunedoara a anunţat că drumul judeţean spre Sarmizegetusa Regia va fi inaugurat luni, 23 mai. Accesul turiştilor este în prezent permis cu maşinile, până în apropierea sitului, iar pe ultima parte a drumului a fost amplasată o barieră, care marchează intrarea în zona pietonală.

La Sarmizegetusa Regia au loc ultimele pregătiri pentru inaugurarea, în 23 mai, a şoselei spre fosta capitală a Regatului Dac. Lucrările de modernizare a tronsonului cu o lungime totală de 18 kilometri, între Costeşti şi Sarmizegetusa Regia, au demarat în vara anului trecut.

Până în prezent, iniţial pe întreg tronsonul rutier şi apoi pe ultimii patru kilometri ai drumului, au fost impuse restricţii de circulaţie. Proiectul a fost finalizat, iar accesul călătorilor cu maşina a fost permis pe ultima parte a traseului, până în apropierea sitului. La intrarea pe ultimul kilometru, drumul este acoperit cu piatră cubică, iar o barieră a fost montată pentru a interzice accesul maşinilor.

Proiectul de modernizare a DJ 705 A a fost finanţat din fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 şi  avut ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2015. Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică SC Trans Construct Import Export SRL, pentru un preţ de 18,2 milioane de lei. Constructorilor li s-a dat termen ca până la finalul anului 2015 să finalizeze lucrările de modernizare a tronsonului rutier, însă problemele de ordin tehnic au întârziat derularea proiectului.

Şosea finalizată spre Sarmizegetusa Regia, mai 2016

image

Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia


Vă recomandăm şi:

Megaconstrucţiile strămoşilor noştri. Cum au fost ridicate cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, podul peste Dunăre şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Ansamblul cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, oraşul daco-roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi podul de peste un kilometru ridicat în vremea împăratului Traian peste Dunăre se numără printre cele mai importante monumente ale Antichităţii, din ţara noastră.

Misterul dispariţiei lui Iulian Ceia, şeful traficanţilor de comori dacice. „Pionul“ condamnat în dosarul tezaurelor din Sarmizegetusa Regia, căutat de doi ani

Iulian Ceia, omul care a coordonat grupările traficanţilor de comori dacice, este de doi ani pe lista urmăriţilor internaţional, după ce Înalta Curte l-a condamnat la închisoare în dosarul tezaurelor din aur furate din Munţii Orăştiei. „Pionul“ a reuşit să se sustragă legii încă din 2014, iar odată cu dispariţia lui au rămas nedezlegate şi multe dintre misterele comorilor rămase nerecuperate de autorităţi.

Un templu antic din Sarmizegetusa Regia îşi schimbă înfăţişarea după 35 de ani. Decizia a fost luată din cauza degradării

O serie de lucrări de reabilitare vor avea loc în Sarmizegetusa Regia, potrivit unui proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara. Sunt vizate marele sanctuar circular din incinta sacră, ai căror stâlpi sunt degradaţi, şi zona drumului pavat, unde balustrada este, de asemenea, corodată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite