VIDEO Soarta tristă a femeii care trăieşte în sărăcie, în mijlocul sălbăticiei. Casa din pădure i-a ars din temelii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria a rămas fără casă. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Maria a rămas fără casă. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Un incendiu violent a mistuit casa ascunsă în mijlocul unei păduri din Ţinutul Pădurenilor în care trăiau o bătrână şi fiul ei.

Casa din mijlocul sălbăticiei în care se adăposteau o bătrână şi fiul ei a ars din temelii, marţi seara. Flăcările au cuprins clădirea aflată în pădurea care desparte comunele Ghelari şi Topliţa, după ce  o afumătoare lipită de ea, în care era pregătită slănina, a fost lăsată nesupravegheată. În lipsa unui drum accesibil autospecialelor maşinilor, pompierii au trebuit să parcurgă ultimii aproape doi kilometri pe jos, pentru a ajunge la locul incendiului.

Nimic nu a mai rămas din casa veche de peste un secol, singura avere a Mariei şi a fiului său. Veniturile lor sunt o pensie de handicap şi una de urmaş, însă oamenii din locul numit Valea Tăhărăului s-au obişnuit să trăiască modest, într-una dintre cele mai izolate zone ale Hunedoarei.

incendiu
casa batranei

Casa veche a femeii a fost ridicată în urmă cu peste un secol, din cărămidă, însă cu timpul zidurile s-au degradat, iar acoperişul stătea să cadă. Femeia şi-a găsit un loc mai primitor de odihnă în mica odaie din curte. „Cu mulţi ani în urmă, în valea noastră erau 24 de case, toate locuite. Acum au mai rămas câteva case, cele mai multe părăsite. Soţul meu a murit acum 18 ani, în iarnă, iar la câteva zile după cel l-am îngropat a murit şi mama. Acum m-am obişnuit cu singurătatea şi cât braţele îmi sunt în putere nu am de ce să mă plâng”, relata bătrâna, în urmă cu câteva zile, într-un reportaj publicat pe adevarul.ro.

incendiu
incendiu

Centrul comunei Ghelari, unde femeia îşi mai trimitea fiul să cumpere alimentele necesare şi să plătească factura la curent, se află la aproape două ore de mers pe jos, pe o potecă de pădure şi apoi pe un drum de pământ.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Comuna din munţi care se pregăteşte să dispară. Câţi oameni au părăsit aşezarea înfloritoare în urmă cu cinci decenii

VIDEO Satele din Ţinutul Pădurenilor faimoase pentru iernile grele. Cum arată locurile de basm unde oamenii trăiesc fără teama gerului şi a viscolului

VIDEO Bătrâna care trăieşte în sărăcie cumplită, în cătunul pustiu din sălbăticie: „Cât am putere în braţe, nu mă plâng”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite