VIDEO Bilanţul sumbru al furtunii din Hunedoara: canalizarea a cedat şi peste 100 de gospodării au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gospodărie afectată deinundaţii, în Peştişul Mare. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Gospodărie afectată deinundaţii, în Peştişul Mare. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Peste 100 de gospodării din opt localităţi aflate în zona Hunedoarei au fost inundate în urma ploilor torenţiale de luni după-amiază.

Ploile abundente înregistrate în Hunedoara au generat torenţi care au dus la inundarea a peste  100 de gospodării din optlocalităţi. Este vorba despre Peştişu Mare, Buituri, Şerel, Băcia, Bârcea Mare, Bârcea Mică, Cristur şi Mânerău.

„În operaţiunile de evacuare a apei, cu ajutorul motopompelor, din casele, curţile şi beciurile oamenilor au fost implicaţi 58 de pompieri şi 17 voluntari. Pompierii au acţionat în sprijinul oamenilor afectaţi şi pe timpul nopţii, intervenţia continuând şi marţi”, a informat Anemonda Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

În total, în operaţiunile de evacuare a apei au fost utilizate 23 de motopompe şi nou autospeciale cu pompe de mare putere, a informat ISU Hunedoara.

O ploaie torenţială căzută în zona comunei Pui a generat, marţi dimineaţă, scurgeri pe versanţi ce au inundat nouă gospodării şi o casă, din localitatea Ohaba Ponor, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. În acţiunile de evacuare, cu ajutorul a trei motopompe, a apei, din casele, curţile şi beciurile oamenilor sunt implicaţi 11 pompieri ai Detaşamentului Petroşani, a informat ISU Hunedoara.

Drumul judeţean Hunedoara - Deva sub apă

În după-amiaza de luni, ploile torenţiale au provocat pagube importante în satele din vecinătatea municipiului Hunedoara. Traficul rutier pe Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Deva a fost blocat, după ce o furtună violentă, de aproximativ jumătate de oră, a dus la inundarea şoselei. Între Peştişul Mare şi Hunedoara, pe o porţiune de aproximativ trei kilometri, reţeaua de canalizare nu a mai făcut faţă volumului mare de apă şi a refulat.

În zona podului rutier de la Peştişul Mare două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier, pe drumul judeţean aflat sub apă. În apropiere de locul accidentului, canalizarea a refulat violent, pentru mai multe zeci de minute.Inundaţii s-au înregistrat şi în localitatea Mânerău şi mai multe zone din Hunedoara. Zeci de gospodării, case, imobile, beciuri şi grădini, au fost inundate, iar în unele locuri nivelul apei a ajuns la un metru.

Inundaţii în Hunedoara

Inundaţii pe DJ Hunedoara - Deva

Inundaţii - Hunedoara

Gospodării inundate la intrarea în Hunedoara

Inundaţii la intrarea în Hunedoara


Vă recomandăm şi:

VIDEO Fenomene meteo periculoase: furtunile au smuls copaci şi acoperişuri în Hunedoara

Mai multe acoperişuri au fost distruse în urma furtunilor din ultimele ore, înregistrate în judeţul Hunedoara. Şi salcia de poalele Castelului Corvinilor a fost smulsă de vântul puternic.

Fenomen rar surprins de un fotograf după o furtună puternică: imaginile inedite au fascinat o mulţime de oameni

Locuitorii municipiului Brad au fost martorii unui fenomen rar, apărut după o furtună. Fotografiile realizate Ioan Benea Jurca, în clipele în care cerul a început să se limpezească, i-au lăsat fără cuvinte pe privitori.

Drumul Naţional 7 şi zeci de gospodării din judeţul Hunedoara au fost inundate, în urma furtunilor

Aproape 20 de gospodării şi case din zona Simeriei, dar şi un drum european au fost inundate, în urma furtunii de câteva zeci de minute, înregistrată în cursul după-amiezii de joi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite