VIDEO Fenomene meteo periculoase: furtunile au smuls copaci şi acoperişuri în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salcia de la poalele castelului a fost smulsă de furtună. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.
Salcia de la poalele castelului a fost smulsă de furtună. FOTO: Daniel Guţă. ADEVĂRUL.

Mai multe acoperişuri au fost distruse în urma furtunilor din ultimele ore, înregistrate în judeţul Hunedoara. Şi salcia de poalele Castelului Corvinilor a fost smulsă de vântul puternic.

Fenomene meteorologice periculoase s-au înregistrat în ultimele ore în judeţul Hunedoara. Furtunile violente au provocat pagube importante.

În municipiul Hunedoara, balonul care acoperea baza sportivă Eurocenter s-a prăbuşit chiar în timp ce terenurile erau ocupate de echipele de fotbal. Incidentul s-a petrecut vineri, seara, şi nu s-a soldat cu răniţi, oamenii reuşind să se autoevacuzeze. Salcia de sub Castelul Corvinilor a fost smulsă din rădăcini, în urma furtunii.

„În urma fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea a două acoperişuri disclocate de vânt, în Deva şi Hunedoara. Acoperişul unui bloc din Orăştie a fost, de asemenea, smuls de vânt. Pompierii au acţionat cu motofierăstraie pentru îndepărtarea mai multor copaci dislocaţi de vânt, în Deva, Orăştie, Hunedoara şi Cinciş”, a declarat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Salcia de la Castelul Corvinilor, smulsă în timpul furtunii

furtuna

Salcie smulsă din rădăcini la Castelul Corvinilor


Vă recomandăm şi:

VIDEO Hunedoara inundată după o furtună devastatoare: zeci de străzi au rămas sub ape, iar canalizarea a cedat

Mai multe cartiere din Hunedoara au fost inundate în această după-amiază, în timpul unei furtuni devastatoare. Zeci de străzi sunt încă acoperite în totalitate cu apă, iar traficul rutier se desfăşoară cu dificultate.

Zidul dacic a cedat după două milenii. Cum arată locurile din Sarmizegetusa Regia, devastate de fagii prăbuşiţi

Sarmizegetusa Regia este afectată din ce în ce mai des de prăbuşirea fagilor seculari aflaţi în împrejurimile ei, susţin administratorii monumentului UNESCO. Unele ziduri vechi de două milenii au fost distruse parţial de copacii doborâţi de furtuni, însă îndepărtarea lor s-a dovedit riscantă pentru reprezentanţii Sarmizegetusei Regia, care s-au ales cu o plângere penală.

VIDEO Hunedoara sub Cod Galben: ploile torenţiale au provocat inundaţii, iar oamenii şi-au desfundat singuri canalele de pe străzi

Mai multe străzi din Hunedoara au fost inundate în urma ploilor torenţiale căzute în ultimele 24 de ore în Hunedoara. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de fenomene imediate, de tip cod galben, care vizează judeţul Hunedoara. Între timp, unii dintre localnici nu au mai aşteptat intervenţia autorităţilor şi şi-au desfundat singurii străzile.

VIDEO Strada spre Castelul Corvinilor a fost inundată. Şuvoaiele de apă şi nămol le-au creat dificultăţi turiştilor

Turiştii care au vizitat Castelul Corvinilor din Hunedoara au avut parte de o surpriză neplăcută. În urma ploii de duminică după-amiază, străzile din zona monumentului istoric au fost inundate, iar accesul spre castel a fost îngreunat.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite