VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, ultimul hop. Imagini aeriene spectaculoase de pe Dealul Liliecilor, excavat de peste doi ani. Cât a mai rămas din şantierul uriaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Ziarul Unirea / Youtube.com
FOTO: Ziarul Unirea / Youtube.com

Foarte puţin a mai rămas de executat din Lotul IV al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, iar o situaţie similară se înregistrează şi pe Lotul III. Pe ambele tronsoane, care însumează circa 43 de kilometri, sectoarele aflate în şantier sunt cele mai dificile.

GALERIE FOTO

Imagini realizate din dronă şi publicate pe de Ziarul Unirea pe Youtube.com oferă detalii despre situaţia lucrărilor la Autostrada Lugoj – Deva, pe cei aproape doi kilometri rămaşi neexecutaţi din cei 22 de kilometri ai Lotului IV. De la începutul anului 2017, „Dealul Liliecilor” de la marginea satului Şoimuş este excavat, iar în cei peste doi ani de la începerea lucrărilor pe acest sector sute de muncitori au fost mobilizaţi aproape în fiecare zi pe şantierul de pe malul Mureşului.

Versantul a fost excavat parţial pentru a face loc terasamentului viitoarei autostrăzi, însă în ultimele luni drumarii s-au confruntat probleme legate de stabilitatea acestuia.

Mai multe alunecări de teren şi prăbuşiri necontrolate de roci au fost semnalate, dar potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), constructorul a dat asigurări că a găsit soluţia tehnică pentru stabilizarea dealului. Lucrările vor finalizate în vara acestui an, potrivit estimărilor constructorilor, publicate în cel mai recent raport al CNAIR.

Video: ziarul unirea / youtube.com

O situaţie similară se înregistrează pe Lotul III al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva. Şi aici, circa doi kilometri din tronsonul de 21 de kilometri au rămas nefinalizaţi. Sunt însă, la fel ca în cazul Lotului IV, cele mai complexe lucrări. Constructorii au mobilizat majoritatea muncitorilor şi utilajelor în zona viitorului nod rutier de la Holdea, care va lega autostrada de Drumul Naţional 68 A Deva – Lugoj. Cei care se îndreaptă spre Timişoara vor mai avea de parcurs circa 14 kilometri pe şosea, până la nodul rutier de la Margina (judeţul Timiş). Şi Lotul IIII al autostrăzii ar putea fi dat în folosinţă în vara acestui an, potrivit informărilor CNAIR. O dată cu deschiderea celor două tronsoane rutiere, vor putea fi utilizaţi alţi 43 de kilometri din Autostrada Lugoj – Deva, rămânând de executat circa 14 kilometri, în judeţul Timiş.

Video: adevarul.ro.

dealul liliecilor foto ziarul unirea drona

Loturile III (Ilia - Holdea) şi IV (Deva - Ilia) ale Autostrăzii Lugoj – Deva au intrat în şantier la începutul anului 2014 şi aveau termen de finalizare data de 26 mai 2016.

fotum pe unde merg


Schiţa Dealului Liliecilor. Sursa: forum.peundemerg.ro

fotum pe unde merg

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO „Dealul Liliecilor“ de pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: cum se lucrează pe ultimii doi kilometri rămaşi

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: primul ecoduct a fost realizat pe Lotul IV. Leagă Munţii Apuseni de Valea Mureşului

VIDEO Imaginile de pe Autostrada Lugoj - Deva care arată cât au avansat lucrările. Când va fi finalizat Lotul 3

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite