VIDEO Autostrada Lugoj - Deva cu o lună înainte de inaugurare. Cum arată loturile 3 şi 4 şi până unde se va putea circula din Sibiu direct pe autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nodul rutier de la Holdea. FOTO: Asociaţia Pro Infrastructură. Facebook.
Nodul rutier de la Holdea. FOTO: Asociaţia Pro Infrastructură. Facebook.

Imagini realizate cu ajutorul dronei prezintă stadiul lucrărilor la cele două loturi aflate în şantier din Autostrada Lugoj - Deva, a căror inaugurare este aşteptată în această vară.

Asociaţia Pro Infrastructură a publicat imagini aeriene de pe şantierele Loturilor 3 şi 4 ale viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva.

GALERIE FOTO

Pe Lotul 3, corpul autostrăzii de 21 de kilometri este gata aproape în totalitate. Pe porţiuni restrânse au rămas de executat: covorul asfaltic de uzură, marcajele şi indicatoarele, parapetele de protecţie şi panourile fonoabsorbante.

La nodul Holdea constructorul Comsa se pregăteşte să pună în operă straturile de asfalt pe breteaua de legătură dintre A1 şi DN68A, informează asoziaţia care monitorizează proiectele mari de infratsructură. Dacă vremea va permite, la sfârşitul lunii iulie sectorul de autostradă ar putea fi deschis circulaţiei, rămânând de finalizat unele elemente din afara carosabilului (înierbare, şanţuri pentru scurgerea apei etc.) care se pot executa sub trafic în perfectă siguranţă.

„După cum se vede şi în imagini (indicatoarele rutiere), nodul Dobra/Grind de la mijlocul tronsonului nu va fi deschis circulaţiei, urmând să fie utilizat doar ca punct de întoarcere pe autostradă. Am scris de multe ori despre această prostie inimaginabilă a responsabililor CNAIR şi de teama lor nejustificată de trecerea la nivel cu calea ferată din apropiere. Oare ce părere are Comisia Europeană despre investiţia într-un nod complet, transformat de incompetenţa statului român în cu totul altceva?!”, susţine Asociaţia Pro Infrastructura. Aceasta solicită oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să recepţioneze în cel mai scurt timp segmentul de autostradă, astfel încât valul de trafic din august să nu fie nevoit să mai îndure nesfârşitele serpentine şi gropi de pe DN68A.


Nodul Dobra: VIDEO: adevarul.ro

Reprezentanţii CNAIR nu au putut fi contacaţi până în prezent pentru a oferi informaţii cu privire la situaţia nodului rutier de la Dobra, aflat la 15 kilometri de capătul de la Holdea, dar vom reveni cu precizări.

Lucrările efectuate la marginea comunei Holdea, în zona în care în prezent se află nodul rutier şi un pod peste râul Mureş au început încă din primăvara anului 2014 şi au fost finalizate recent.

Lotul patru: mobilizare pe Dealul Liliecilor

Pe Lotul 4, între Şoimuş şi Ilia, dacă vremea va fi prielnică, la începutul lui august cei de la UMB vor încheia lucrările la lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, informează Asociaţia Pro Ifrastructura, care a publicat imagini de pe şantier. Din cei 22 de kilometri, 21 sunt finalizaţi "la cheie", iar ultimul, vestitul deal "cu lilieci" de la Şoimuş, intră şi el în linie dreaptă.

„Muncitorii execută ultimele straturi de umplutură de pământ armat şi sistemul complex de scurgere a apei. Excavatoarele se apropie de final la săpătura şi finisarea dealului, iar utilajele specializate fixează în stâncă restul plaselor metalice. În viitorul apropiat, constructorul va începe punerea în operă a asfaltului şi instalarea parapetelor de protecţie, a marcajelor şi indicatoarelor rutiere. Solicităm oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să ne surprindă plăcut cu organizarea testelor necesare şi a recepţiei la terminarea lucrărilor în cel mai scurt timp posibil, astfel încât vârful de trafic de final de august să beneficieze de noul segment de autostradă!”, a informat Asociaţia.

 
Zona Mintia: VIDEO: Adevarul.ro

Lucrările la cele două loturi ale autostrăzii din vestul ţării au început în primăvara anului 2014 şi trebuiau finalizate doi ani mai târziu, potrivit contractului. Un alt tronson, de 14 – 15 kilometri, între Holdea şi Margina, a rămas încă în faza de proiectare. Autostrada Lugoj – Deva va măsura 100 de kilometri.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva la final. Au loc ultimele retuşuri la nodul rutier de la Dobra şi la podul peste Mureş. Cum arată construcţia începută în 2014

VIDEO Cum arată nodul rutier vital al Autostrăzii Lugoj - Deva. Imagini aeriene cu mega-construcţia de la Şoimuş

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva la final. Cum arată nodul rutier construit la Ilia, unde au fost legate Loturile 3 şi 4

VIDEO Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 4. În ce stadiu au ajuns lucrările începute în 2014, pe tronsonul de 22 de kilometri

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite