Un tânăr a fost salvat de la moarte de salvamontişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accesul în zona unde se găsea victima era foarte dificil. FOTO: IJJ Hunedoara.
Accesul în zona unde se găsea victima era foarte dificil. FOTO: IJJ Hunedoara.

Jandarmii montani şi salvamontiştii au venit în ajutorul unui hunedorean de 22 de ani, pe care l-au găsit prăbuşit în zăpadă, sub telegondola din Pasul Vâlcan.

Turiştii care au urcat cu telegondola spre Pasul Vâlcan au sesizat jandarmii montani, după ce au observat un tânăr căzut în zăpadă, sub un pilon al telegondolei. Victima, găsită de salvamontişti şi de jandarmi se afla în stare de şoc şi nu se mai putea deplasa. Consumase băuturi alcoolice şi nemaiputând înainta pe munte, s-a prăbuşit pe zăpadă.

„Salvamontiştii au preluat şi au transportat cu akia tânărul până la baza telegondolei. De acolo, el a fost preluat de echipajul unei ambulanţe şi condus la spitalul din municipiul Vulcan, unde s-a constatat că era sub influenţa băuturilor alcoolice şi suferise un şoc hipotermic”, a spus căpitanul Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Tânărul, de 22 de ani, se afla într-o situaţie riscantă pentru viaţa lui, dacă salvamontiştii nu ar fi fost chemaţi în ajutorul lui. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite