Un deţinut de la Penitenciarul Bârcea Mare - Deva a spart “Nunta lui Figaro”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alarma cu bombă la Opera din Timişoara a fost dată de la penitenciar. Surse din cadrul IPJ Hunedoara susţin că ameninţarea cu bombă, de duminică, a fost localizată la Penitenciarul Bârcea Mare – Deva.

Gluma unui deţinut de la Penitenciarul din Bârcea Mare a stricat „Nunta lui Figaro”, piesa de teatru jucată duminica trecută, la Opera Naţională din Timişoara. Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, apelul prin care a fost anunţată alarma cu bombă la 112 a fost localizat în zona penitenciarului hunedorean, cel mai probabil fiind „opera” unui deţinut.
Ion Damoc, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale Hunedoara, a precizat că nu poate confirma cu exactitate locaţia de unde a provenit apelul. „Noi am localizat telefonul de pe care s-a sunat la 112, în zona localităţii hunedorene Cristur (n.r.: unde se află închisoarea), iar informaţiile le-am furnizat poliţiştilor, care au continuat cercetările”, a declarat directorul STS Hunedoara.

Alarmă falsă
Contactat de Adevărul de Seară, comisarul Gabriel Vesa, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, a declarat că nu deţine informaţii legate de acest caz. „Conform legii, orice persoană privată de libertate are dreptul la convorbiri telefonice nelimitate din penitenciar, care să se încadreze în durata a 30 de minute maxim, pe zi. Se asigură confidenţialitatea şi secretul convorbirilor telefonice, astfel încât noi nu putem şti ce vorbesc la telefon”, a precizat comisarul Gabriel Vesa.
Duminică seara, în jurul orei 18.00, clădirea Operei Naţionale din Timişoara a fost evacuată de forţele de ordine, după ce o persoană neidentificată a sunat la Serviciul 112 şi a anunţat că în incinta stabilimentului a fost plasată o bombă care urma să explodeze în următoarele ore.

A fost exact momentul când la operă, câteva zeci de persoane aşteptau începerea spectacolului de operă „Nunta lui Figaro”, de Mozart. În urma verificărilor efectuate de echipele de poliţişti şi pirotehnişti, aceştia nu au găsit explozibilul reclamat şi au concluzionat că alerta cu bombă a fost falsă. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite