Un copil de 7 ani a căzut din telescaun, în staţiunea Straja. Cu cine se afla la bordul instalației pe cablu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil de 7 ani a căzut luni dintr-un telescaun care deserveşte staţiunea hunedoreană Straja. După ce i-au fost acordate îngrijiri la faţa locului, a fost transportat la spital, informează Cotidianul Hunedoara.

Foto Arhiva Adevărul
Foto Arhiva Adevărul

Potrivit informațiilor din presa locală, copilul a fost observat la timp de angajaţii de la telescaun, care au văzut cum începe să alunece pe sub bara de protecţie a dispozitivului. Pentru că nu puteau face nimic altceva, ei au încercat să dea înapoi instalaţia, pentru a micşora distanţa faţă pământ.

De asemenea, din informaţiile de la faţa locului a reieşit că, deşi are doar 7 ani, copilul nu era însoţit de niciun adult. Alături de el, în telescaun era tot un minor.

Primii care au intervenit la locul accidentului au fost cei de la Salvamont Hunedoara. „Copilul nu a căzut direct din telescaun, a încercat să se ţină de acesta, iar cei care administrează instalaţia au manevrat-o înapoi, astfel că minorul a căzut de la o înălţime mai mică, de 4-5 metri. Când au ajuns colegii de la Salvamont, copilul acuza dureri uşoare. A fost transportat cu ambulanţa la spital pentru investigaţii”, a declarat șeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, pentru News.ro.

Copilul a primit îngrijiri medicale la fața locului și, apoi, a fost transportat la spitalul din Lupeni.

„La faţa locului a intervenit Salvamontul, noi ne-am dus în sprijin, după ce copilul a fost dus la punctul de prim ajutor al Salvamont. Am intervenit cu o autospecială SMURD, care a transportat pacientul de la Straja la spitalul din Lupeni. Copilul are șapte ani, este conştient, cooperant, dar avea dureri lombare”, a declarat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite