Un cioban găsit în stare gravă pe Muntele Oslea a fost salvat de la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Salvamont.
Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Salvamont.

Intervenţie dificilă a salvamontiştilor, în Masivul Retezat: un cioban găsit în stare gravă, pe muntele Oslea, a fost salvat de echipajele de prim ajutor.

Un bărbat de 58 de ani, care era angajat ca cioban la o stână de pe Muntele Oslea, a fost salvat în cursul zilei de luni, 10 august, de o echipă a Salvamont Uricani, acesta fiind în imposibilitatea de a se mai mişca şi având mâinile, picioarele şi faţa umflate.

Bărbatul a fost găsit luni dimineaţa la stâna Ştirbului de către un alt cioban, care a solicitat ajutor la numărul de urgenţă 112. La faţa locului s-a deplasat o echipă formată din şapte salvamontişti de la Formaţia Uricani.

Când au ajuns la stână, bărbatul nu se putea ridica de jos, fiind preluat pe o targă specială şi transportat până la Câmpuşel, acolo unde salvamontiştii erau aşteptaţi de o ambulanţă. Transportul bolnavului a fost dificil din cauza reliefului accidentat în care există doar un drum de TAF-uri. Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital.


Vă recomandăm şi:

Expediţie de coşmar în Masivul Retezat: o femeie s-a accidentat grav după ce s-a prăbuşit într-o râpă

Salvamontiştii şi jandarmii montani au salvat o femeie în vârstă de 46 de ani, care a urcat în Masivul Retezat, pe un traseu pe care a pornit din Cheile Buţii. Turista a alunecat într-o râpă şi şi-a rupt piciorul.

Operaţiune de salvare nocturnă în Feţele Albe: doi turişti au fost găsiţi după ce au rămas blocaţi pe munte

Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit în sprijinul a doi turişti care au urcat la aşezarea antică Feţele Albe, dar nu au mai putut coborî, după ce unul dintre ei s-a accidentat şi nu s-a mai putut deplasa. Cei doi au rămas în pădure până la miezul nopţii, când au fost reperaţi de jandarmi.

Jandarmii au căutat doi turişti francezi rătăciţi în Masivul Retezat

Mai multe echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au căutat un bărbat şi o femeie, din Franţa, aflaţi într-o expediţie în Masivul Retezat. Cei doi s-au rătăcit şi au rămas blocaţi în zona Vârfului Văcarea.

Acţiune de salvare dramatică într-o mină din Ruda Brad: un câine a fost scos la suprafaţă, după ce a căzut într-un puţ cu adâncimea de peste 50 de metri

Salvamontiştii şi un speolog au participat marţi au salvat viaţa unui câine prăbuşit într-o gură de aerisire. Animalul căzuse la o adâncime de peste 50 de metri.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite