Jandarmii au căutat doi turişti francezi rătăciţi în Masivul Retezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii care s-au abătut de la traseu au fost găsiţi. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.
Turiştii care s-au abătut de la traseu au fost găsiţi. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Mai multe echipe de jandarmi montani şi salvamontişti au căutat un bărbat şi o femeie, din Franţa, aflaţi într-o expediţie în Masivul Retezat. Cei doi s-au rătăcit şi au rămas blocaţi în zona Vârfului Văcarea.

Jandarmii şi salvamontştii au intervenit în ajutorul unor turişti francezi care, aflaţi pe munte, în Masivul Retezat, s-au rătăcit şi au sunat la 112, pentru a cere ajutor. Nouă jandarmi şi doi lucrători din cadrul Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara au plecat în căutarea celor doi.

„Bărbatul şi femeia, în vârstă de 23 de ani, au fost găsiţi de o echipa mixtă formată dintr-un jandarm şi un salvamontist, după trei ore de la momentul primirii apelului. Aceştia nu au avut nevoie de îngrijiri medicale”, a informat Lucian Stoichiţoiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.           

Aceştia le-au povestit echipelor de salvare că s-au rătăcit de la traseul marcat şi au ajuns într-o zonă foarte greu accesibilă. De asemenea, le-au solicitat echipelor de salvare să fie conduşi pe un traseu marcat pentru a îşi putea continua drumeţia.


Vă recomandăm şi:

Misterele porţilor energetice din Retezat, Sarmizegetusa Regia şi Prislop, locurile unde „cerurile se deschid” de Sânziene

Sarmizegetusa Regia, Mănăstirea Prislop şi Masivul Retezat oferă un motiv în plus pentru a fi printre cele mai căutate atracţii turistice din România. Se spune că în templele vechii capitale a Daciei, la mormântul părintelui Arsenie Boca şi pe munte, în anumite locuri, poate fi simţită energia pozitivă intensă. Iar unii dintre călătorii care au ajuns în aceste zone vorbesc despre câmpuri energetice şi chiar despre porţi spre alte lumi spirituale.

Afaceristul nenorocit pe viaţă de un activist de mediu, în scandalul de la poalele Retezatului, a fost transferat la Viena. Familia se roagă ca el să trăiască

Mihalache Bocea, omul de afaceri călcat cu maşina de un activist de mediu, se află în continuare în stare critică. A fost transferat la o clinică din Viena, iar familia acestuia susţine că singurele speranţe pe care le mai are este ca acesta să rămână în viaţă.

FOTO Cele mai frumoase locuri din judeţul Hunedoara: şapte destinaţii de vis pentru turişti

Cele mai frumoase locuri din judeţul Hunedoara. Parcul Naţional Retezat, cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, văile din Ţara Haţegului, Mănăstirea Prislop sau Castelul Corvinilor fac din Hunedoara, într-unul dintre cele mai atractive zone din punct de vedere turistic.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite