Un centru de testare COVID 19 din Deva a fost închis în urma unui control al DSP Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centru de testare Covid 19 închis la Deva. Foto: ziardehunedoara.ro
Centru de testare Covid 19 închis la Deva. Foto: ziardehunedoara.ro

Un control efectuat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara a dus la închiderea unui centru de testare rapidă Covid 19, amenajat în Deva.

Direcţia de Sănătate Publică a oprit activitatea unui centru de testare Covid 19, amenajat în faţa unui complex comercial din Deva, în vecinătatea centrului mobil de vaccinare.

Vaccinare anti-Covid 19 cu picioarele în apă. Imagini cu centrul Drive Thru din Deva, după inundaţii

Medicul Lidia Dobrei a murit. Mesajul emoţionant al doctoriţei, din spital, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2

Primul centru de vaccinare împotriva Covid 19, direct din maşină, a fost deschis în Deva FOTO

Potrivit DSP Hunedoara, o echipă a instituţiei a controlat, marţi, activitatea desfăşurată la containerul de recoltare teste antigen, RT-PCR şi anticorpi aparţinând unei societăţi din judeţul Bacău.

„S-au constatat următoarele: nu deţine  Autorizaţie Sanitară de Funcţionare eliberata de DSP Hunedoara, conform OMS  nr. 606/2018; la data controlului nu există contract de transport şi eliminare a deşeurilor medicale periculoase; recipienţii nu sunt inscripţionaţi corespunzător şi nu respectă modul de păstrare al acestora, conform OMS, nr. 1226/2012; personalul nu a fost instruit în acest sens, totodată, nu există apă curentă rece şi caldă, conform OMS 1338/2007. Există substanţe dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe, dar nu sunt utilizate corespunzător, personalul nefiind instruit în acest sens. Nu s-a putut verifica (lipsă documente) dacă maşina de transport probe biologice este autorizată sanitar. Personalul medical nu are încheiate contracte de muncă/voluntariat/ prestări servicii, cu firma angajatoare. Personalul medical prezent nu a fost instruit la legislaţia sanitară în vigoare OMS 1226/2012, OMS 961/2016 şi OMS 1101/2016”, a informat DSP Hunedoara.

Reprezentantul centrului de testare Covid 19 a susţinut că activitatea din container este autorizată din punct de vedere sanitar şi că firma are autorizaţie pentru toată România, având centre de recoltare în mai multe judeţe.
DSP Hunedoara a emis o decizie de închidere a unităţii, reluarea activităţii facându-se cu avizul Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Hunedoara Deva.

Mai puteţi citi şi:

Imagini tragice în Spitalul Deva: „Situaţia este critică. Se aşteaptă zeci de minute eliberarea paturilor”

Celia, de două săptămâni în spital după infecţia cu COVID 19. Mesaj emoţionant transmis de artistă

Cel mai vârstnic hunedorean vaccinat împotriva Covid-19 are 101 ani. A primit vaccinul acasă

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite